2 günde 150 ton ayçiçeği alımı yapıldı

Ayçiçeği alımlarının başladığını belirten S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, 2 günde ise toplam 150 ton ayçiçeği alım?

GÜNDEM 19.08.2019 17:25:00 0
2 günde 150 ton ayçiçeği alımı yapıldı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi 2019 yılı Ayçiçeği alımlarına hafta sonu başladı.

 

İLK ÜRÜN TESLİM EDEN ÜRETİCİ OLDU

 

Ayçiçeği hasadının 16 Ağustos’ta başladığını anımsatan S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, kooperatif olarak ayçiçeği alımlarına da hafta sonu başladıklarını belirtti. İlk ürünün 4 ton olarak teslim edildiğini belirten Şener “Yanıkağıl’dan Kooperatifimiz ortaklarından İsmail Balkın ilk ürün teslim eden üreticimiz oldu. İlk ürünü teslim eden üreticimiz 18 kilogramlık Biryağ ile ödüllendirilecek” dedi.

 

“YAĞIŞLAR ÜRETİMİ ARTIRIYOR”

 

2 günde 150 ton alım yaptıklarını kaydeden Şener, “Yağışların zamanında ve bol olması biz çiftçileri, oldukça sevindiriyor. Yağışlar üretimi arttırıyor. Bu yıl geçen yılında rekorunu kıracağımızı tahmin ediyoruz.  Bu yıl, geçen yıla göre daha fazla rekolte beklentimiz var. 2 yıldır rekoltemizi bir önceki yıla göre artırıyoruz. BU yıl da hedefimiz bu yönde” dedi.

 

 

“7 BİN 300 TON REKOLTE BEYANNAMESİ ALDIK”

 

Kapaklı ve Çerkezköy’de ekilen ayçiçeklerinde bu yıl yağ oranının daha yüksek olduğunu dile getiren Şener, rekolte beyannamesi döneminde kooperatif ortaklarından 7 bin 300 ton rekolte beyannamesi aldıklarını belirtti. Temennilerinin 7 bin 300 tonluk rekoltenin en az yüzde 70’ini yakalamak olduğunu kaydeden Şener, bir önceki yıla göre ayçiçeklerinde yağ oranının yüksek olmasının da üreticileri sevindirdiğini belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU