41 baro Beştepe'deki törene katılmama kararı aldı

Tekirdağ ve Kırklareli Barolarının da aralarında bulunduğu 41 baro, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2 Eylül'de gerçekleştirilecek 2019-2020 adli yıl açılış törenine katılmama kararı aldı.

GÜNDEM 18.08.2019 16:35:00 0
41 baro Beştepe

Törene Türkiye Barolar Birliği'nin yanı sıra üç baro katılacağını açıkladı. Buna göre Elazığ, Çorum ve Rize Baroları, külliyedeki törene katılacaklar. Davete henüz yanıt vermeyen Diyarbakır Barosu kararını Pazartesi günü açıklayacak.

 

41 BARO KATILMAYACAK

 

İşte Beştepe'deki Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmayacağını açıklayan baroların listesi: Adana, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Muğla, Ordu, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli, Trabzon, Van, Yalova, Zonguldak.

 

“ADLİ YIL AÇILIŞINI İLİMİZDE YAPACAĞIZ”

 

Kırklareli Barosu’ndan yapılan açıklamada “Yargıtay Başkanlığının nazik adli yıl açılış davetine Kırklareli Barosu olarak icabet edemeyeceğimizi siz değerli meslektaşlarımız ile paylaşmak durumunda kaldığımızı üzülerek ifade ediyoruz. Bu programın yapılacağı yer konusu, şekli ve esaslı anlamda yargı bağımsızlığına tezatlık oluşturmakta, neticede hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığını her daim 'amasız' savunan Baromuzun ve Avukatlık mesleğinin ilkelerine de aykırı bir durum oluşturmaktadır. Adli yıl açılışımızı her zaman olduğu gibi ilimizde, siz değerli meslektaşlarımızın katılımı ile yapacağız. Hukukun üstünlüğü ve tam anlamı ile yargı bağımsızlığının sağlandığı günlerde buluşmak üzere” denildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU