Adada mahsur kalanlar tahliye ediliyor

Yunanistan'ın Semadirek Adası (Samothraki) ile Dedeağaç kenti arasında sefer yapılan feribotun 6 Ağustos'ta arızalanması nedeniyle günlerdir adada mahsur kalan, aralarında Türk turistlerin de bulunduğu

GÜNDEM 16.08.2019 16:29:00 0
Adada mahsur kalanlar tahliye ediliyor

Yunanistan'ın Dedeağaç ile Semadirek Adası arasında sefer yapılan tek feribot 6 Ağustos'ta arızalanınca adaya seferler yapılamadı. Semadirek'e tatile gelenler arızalanan ve yerine devreye sokulan feribotun da arıza yapması üzerine adada mahsur kaldı. Yiyecek sıkıntısının başladığı adada marketler boşalırken, adada mahsur kalanlar ile rezervasyon yaptıkları adaya tatile gideceklerin tepkilerinin artması üzerine Semadirek Belediyesi tarafından ücretsiz yemek ve konaklama imkanı sağlandı.

 

FERİBOT LİMANA YANAŞAMADI

 

Yaşanan sorun ve mahsur kalanların tepkileri üzerine Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı da devreye girdi. Yunanistan'ın Ege adalarında kullanılan 600 yolcu ve 70 araç taşıma kapasiteli feribot, önceki gün saat 13.30 sıralarında, Semadirek Adası'na gönderildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle feribot adanın limanına yanaşamayınca Yunan Denizcilik Bakanlığı devreye girerken, Ege Denizi'nde diğer adalara sefer yapılan başka feribotlar Semadirek Adası'na yönlendirildi.

 

TAHLİYELERİNE BAŞLANDI

 

Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı, 2 bin turistin de tatil yaptığı adada mahsur kalanlar, feribotlarla Dedeağaç Limanı'na getirilmeye başlandı.

 

Haber / Emre BOZ