Eşiyle dedektif gibi iz sürüp çalınan tarım aletini buldu

Malkara'da evinin bahçesinden çalınan tarım aletini bulmak için üç gün boyunca çalışan karı-koca dedektif gibi iz sürerek hem çalınan tarım aletini buldu, hem de tarım aletini alan kişiyi yakala

GÜNDEM 14.08.2019 16:27:00 0
Eşiyle dedektif gibi iz sürüp çalınan tarım aletini buldu

Malkara’nın Esendik Mahallesi’nde çiftçilik yapan 49 yaşındaki Mustafa Çakıcı, tarlasını sürmek için bahçesine bıraktığı tarım aleti olan çiftli pulluğu yerinde bulamayınca eşiyle birlikte her yerde aradı. Çift, tarım aletinin evinin bahçesinden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındığını belirleyip durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çiftin evinin bahçesinde parmak izi çalışması ve inceleme yaptıktan sonra ayrıldı. Çalınan tarım aletini bulmak için harekete geçen Mustafa Çakıcı ve eşi 3 gün boyunca gece gündüz çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Yaptıkları araştırma sonrası başka bir mahallenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde bir kişinin traktörün arkasında kendisine ait çiftli pullukla geçip gittiğini söyledi.

 

‘YIKILMIŞ BİR OKULUN BAHÇESİNDE SAKLANMIŞ BULDU’

 

Mustafa Çakıcı eşiyle birlikte dedektif gibi iz sürerek bahçesinden çalınan tarım aletini 30 kilometre uzaklıktaki Malkara ilçe merkezinde yıkılmış bir okulun bahçesinde otlar arasına gizlenmiş bir şekilde bulurken, kamera kayıtlarından yola çıkıp tarım aletini de bahçesinden alan kişinin kimliğini tespit ettiğini iddia ederek jandarma ekiplerine şikâyette bulundu.

 

‘ÇALIŞTIM, BULDUM, ADALET ÖNÜNDE ŞİMDİ HESAP VERSİN’

 

Çalınan tarım aletinin bulunması için gece gündüz çalıştığını belirten Mustafa Çakıcı, “Ben 3 gün boyunca gece gündüz uyumadım. Çalınan pulluğumun peşine düşüp iz sürüp pulluklarımı oturduğum köye 30 kilometre uzaklıktaki mesafede ilçe merkezinde otların arasına gizlenmiş olarak bir yıkılmış okul bahçesinde buldum. Pulluklarımı alan adamı da bulup kendisini jandarmaya teslim ettim. Mahkemede cezasını çeksin. Adalet önünde hesap versin. Adalete güveniyorum. Ben 3 gün 3 gece oldu her yerde pulluk arıyorum. Bulacağım diye inat ettim ve buldum. Benim alınmadan önce Pulluklarımın rengi açık maviydi. Alan kişi onları koyu maviye boyamış. Ben 3 gündür civardaki güvenlik kameralarını izledim. Kendine ait traktörüyle pulluklarımı evimin bahçesinden alıp gidiyor. Kendi tarlasında boyuyor. İnanılacak gibi değil. Ama şimdi hesap verme vakti. Yakalayıp adalete teslim ettim. Pulluklarımı da başka bir araca yükleyip evime götüreceğim” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN