Buğday tarlası ile arı kovanları yandı, binlerce arı telef oldu

Malkara'da arı kovanlarının bulunduğu arazide çıkan ve kısa sürede biçilmiş buğday tarlasına da sıçrayan yangın itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü. Yangında, arı kovanlar?

GÜNDEM 10.08.2019 08:22:00 0
Buğday tarlası ile arı kovanları yandı, binlerce arı telef oldu

İlçeye bağlı Çavuşköy Mahallesi Buzalık Mevkii’nde nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı arı kovanlarının bulunduğu arazide yangın çıktığını görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Havanın da rüzgârlı olmasıyla birlikte kısa sürede büyüyen alevler hemen yanındaki biçilmiş buğday tarlasına da sıçradı. İzmir’den Malkara’ya gezginci arıcı olarak gelen Ercan Dönmez’e ait tarla sahiplerinden izin alarak araziye koyduğu 70 arı kovanı ile yaklaşık 10 bin civarında bal arısı ve 20 dönüm biçilmiş buğday tarlası yandı. Mahallelinin de destek verdiği yangında itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle arı kovanlarının ve 20 dönümlük biçilmemiş buğday tarlasındaki yangın söndürüldü. Yangında buğday tarlası ve kovanlar tamamen yanarak kül oldu.

 

 

‘BAYRAM, İÇİMİZ BURUK OLARAK GEÇECEK’

 

Olayı anlatan gezginci arıcı Ercan Dönmez, “Yaklaşık 70 adet sandığım vardı hep yandılar. Yavaş yavaş toplanıyorduk, bayram nedeniyle İzmir’e dönecektik. Ne olduğunu anlayamadan birden dumanlar yükselmeye başladı. Rüzgarın da etkisiyle alevler sandıklardan sonra tarlaya da sıçradı. Biz de durumu hemen itfaiye ekiplerine ve köylülere haber verdik. Sağ olsunlar itfaiye ekipleri ve mahallelimiz de müdahale ederek yangını söndürdüler. Bu bayramı içimiz buruk olarak geçireceğiz” dedi.  Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

 

Haber / Murat YAYIN