Başkan Sarıkurt, minik kahramanı ağırladı

2.5 yaşında yakalandığı lösemi hastalığını yenen minik kahraman Nehir Çelik ailesi ile birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u ziyaret etti. Ailesiyle birlikte Çorlu'da yaşayan,

GÜNDEM 10.08.2019 08:17:00 0
Başkan Sarıkurt, minik kahramanı ağırladı

Çorlu’da yaşayan Mustafa-Ayşen Çelik çiftinin kızı Nehir Çelik’e 2,5 yaşında iken lösemi teşhisi konulmasının ardından başlayan mücadelelerinin, LÖSEV’e başvurduktan sonra Ankara’daki Lösante Hastanesi’nde tedaviye alınmasıyla devam ettiğini anlatan Çelik ailesi, 2,5 yıl boyunca Lösante Hastanesi ile LÖSEV Köyü’nde yaşadıkları, tedavi süreci ve hasta çocuklara umut olan LÖSEV hakkında bilgi verdi.

 

“ZORLU BİR SÜRECE GİRDİK”

 

Anne Ayşen Çelik, minik Nehir’e lösemi teşhisi konulmasının ardından zorlu bir sürece girdiklerini ifade ederek “Pahalı tedavilerin altından maddi olarak kalkamayacağımızı anladıktan sonra çaresizlik yaşadık. Ancak LÖSEV’den haberdar olduktan sonra Lösante Hastanesi’nde tedaviye başlama imkânı doğunca LÖSEV Nehir’e umut oldu” dedi.

 

BAĞIŞTA BULUNMAYA DAVET ETTİ

 

Anne Çelik, LÖSEV’in gönüllülük esasına dayalı bağışlarla ayakta kaldığını ve maddi imkânı olmayan çocuklara büyük bir umut olduğunu ifade ederek “Hasta çocuklara yardım etmenin aileler ve çocuklar için ne denli önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. Nehir’in sağlığına kavuşmasının ardından LÖSEV için çalışmaya devam edeceğiz. LÖSEV’den haberi olmayan ailelere yardım eli uzatmak için gönüllü olarak çalışacağız. Hayırseverleri Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e bağışta bulunmaya ve hasta çocuklara umut olmaya davet ediyorum” dedi.

 

MİNİK BİR KAHRAMAN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

 

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da Nehir’in hikâyesinden çok etkilendiğini ifade ederek “Nehir’in lösemiyle savaşından galip çıkmasından büyük bir mutluluk duydum. Çocuklarımız bizim göz bebeğimiz, onların saçının teline zarar gelmesini hiçbirimiz istemeyiz ancak bazı çocuklarımız bu konuda şanslı olamayabiliyor. Nehir’in lösemi ile savaşından galip çıkması Nehir’in minik bir kahraman olduğunu gösteriyor. Nehir, sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı. LÖSEV’in çocuklarımıza umut olması, onları iyileştirmesinin önemi ise paha biçilemez. Nehir gibi binlerce çocuk LÖSEV sayesinde hayata tutunuyor, sağlığına kavuşuyor” dedi.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

 

LÖSEV’e yapılacak bağışların çok önemli olduğunu söyleyen Sarıkurt, tüm duyarlı vatandaşları LÖSEV’e destek olmaya, bağışta bulunmaya davet ederek “Biz de Çorlu Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız, yanınızdayız” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE