Sezaryen sonrası normal doğum mümkün

İlk doğumunu sezaryenle gerçekleştiren 29 yaşındaki anne, SSVD (sezaryen sonrası vajinal doğum) hikayesini anlattı. İlk doğumunu sezaryenle yapan anne, uygun şartların sağlanması durumunda sezaryen sonrası n

GÜNDEM 6.08.2019 18:40:00 0
Sezaryen sonrası normal doğum mümkün

İlk bebeğini sezaryen doğum ile dünyaya getiren, ikinci bebeğine hamile kaldığında “sezaryen sonrası normal doğum” konusunu Özel Optimed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nevzat Koç’tan bilgiler aldı. Doktorundan “Sezaryen sonrası normal doğum mümkün” cevabını alan anne, hamileliği boyunca normal doğum için Optimed Doğum Okulu eğitimlerine katıldı. 29 yaşındaki anne, geçtiğimiz günlerde sezaryen sonrası vajinal doğum (SSVD) yaparak sağlıklı bir kız çocuk dünyaya getirdi.

 

“SEÇME ŞANSIMIZ HER ZAMAN VAR”

 

Herkese normal doğumu tavsiye eden anne “Yapabilecek olan herkese, yani kendine güveni olanlara tavsiye ediyorum. İlk doğumumda anne oldum ama bu kez başka hissettim, başka yaşadım. Seçme hakkımız her zaman var. Doktorunuza güvenmeniz lazım, benim en büyük desteğim doktorum Nevzat Koç’un söylemleri ve bana verdiği güven oldu. Acısız bir doğum gerçekleştirdim, çocuğumu hemen kucakladım, eşim doğuma girdi, yanımda oldu, bebeğimizi o da hemen gördü ve kucakladı” dedi.  

 

Haber / Ruşa ELMA