Türkkan: Anlaşma sağlanamazsa grev kaçınılmaz gözüküyor

Tekstil İşverenleri Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili açıklama yapan Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Çerkezköy

GÜNDEM 5.08.2019 16:35:00 0
Türkkan: Anlaşma sağlanamazsa grev kaçınılmaz gözüküyor

Dün saat 10:30’da sendika binasında açıklama yapan Türkkan, Tekstil İşverenleri Sendikası ile TEKSİF Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında 31 Temmuz Çarşamba günü yapılan toplantıda, işverenlerin teklif ettiği ücrette diretmesi ve TEKSİF’in teklifini kabul etmemesi nedeniyle görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlandığını belirtti.

 

“KENDİ TEKLİFLERİNİN ÜZERİNE ÇIKMADILAR”

 

Çalışanların mağdur olmaması için ücretlerde en az yüzde 7-8 oranında bir artış istediklerini belirten Türkkan “İşveren Sendikası ücretlere altı aya kadar yüzde 3 oranında zam teklifle bize geldi. Kıdem zammı da 0-9 yıl arası  yıllığına 15 TL, 9-15 yıl arası yıllığına 18 TL, 15 yıl ve üzeri için yıllığına 21 TL teklif etti. İşveren Sendikası kendi teklif ettiği ücretlerin üzerine çıkmadı” dedi. Ücretlerin çok az olduğunu söylediklerini belirten Türkkan “Biz ücretlerin çok az olduğunu belirtmiş olsak da bizim teklifimizi görüşmediler. Kendi tekliflerinde direttiler. Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tıkandı ve uyuşmazlıkla sonuçlandı” dedi.

 

“GREV KAÇINILMAZ GÖRÜNÜYOR”

 

İşveren sendikasının en az enflasyon oranında bir zam teklifi ile toplantıya gelmesini beklediklerini kaydeden Türkkan, “İşveren Sendikası kısa sürede sendikamızın teklifini kabul etmez ve bir orta yolda anlaşma sağlanmasına yanaşmazsa Kurban Bayramı sonrasında grev kaçınılmaz görünüyor” dedi. İşverenin bu katı tutumundan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Türkkan, “Biz çalışanlarımızın alın terinin hakkı olan ücreti almasını istiyoruz. Çalışanlarımızın ücretleri iyileştirilmeli ki onlar da sıkıntı çekmesin” dedi. Türkkan, işveren sendikasının, üyelere mağdur olmayacakları bir ücreti verene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU