Kurban bereketini hayırseverlerin yardımıyla yıl boyu yaşatıyoruz

Türk Kızılay'ı Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, 2007 yılından bu yana Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay'ın bu yılki kampanya kapsamında da "Kurban

GÜNDEM 4.08.2019 17:22:00 0
Kurban bereketini hayırseverlerin yardımıyla yıl boyu yaşatıyoruz

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Türk Kızılay’ının kurban faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Hasan Karaca “Kızılay’ımız, vekaleten kurban bağışı için Türkiye genelinde olduğu gibi Trakya’mızdaki ve bölgemizdeki kurban bağışlarını alarak, ülkemizde ve dünyada yaklaşık 50 ülkedeki ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize ulaştırıyor. Kurbanlar İslami usullere göre kesilip hayırseverlerin ibadetlerinin amacına ve kurallarına uygun olarak yerine getiriliyor” dedi.

 

7 GÜN 24 SAAT ÜCRETSİZ ARAYARAK BAĞIŞ YAPABİLİRLER

 

Hayırseverlerin, derneğin 168 ücretsiz çağrı merkezini arayarak 7 gün 24 saat bağış yapabilecekleri gibi bankalardaki Türk Kızılay hesaplarına ve PTT’nin Türk Kızılay’ı hesabına da bağış yapabileceklerini kaydeden Karaca “Bölgemiz sanayi bölgesi olduğu için büyük çoğunluk çalışanlardan oluştuğundan Kızılay’ımız hayırseverlerin kurban bağışlarında kredi kartına 4 taksit yapma imkanı da sağlıyor” dedi.

 

800 AİLEYE 24 BİN TL YARDIM

 

Türk Kızılay’ı Çerkezköy Şubesi olarak hayırseverlerden aldıkları nakdi yardımları bayram öncesi ilçedeki ihtiyaç sahibi 80 aileye ulaştırdıklarını belirten Karaca “Ailelere 300’er TL olmak üzere toplam 24 bin TL’yi bayram öncesi bayramı bayram tadında yaşamaları için Ziraat Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin hesabına yatırdık. Her dönem mazlum ve mağdurların yanında olan Türk Kızılay’ı bu bayram da hayırseverlerin bağış ve yardımlarıyla kimsesizlerin hilali olmaya, onların yalnızlığındaki karanlığı aydınlatmaya devam edecektir” dedi.

 

50 ÜLKEDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

 

Türk Kızılay’ının ‘Kurbanda Kızılay Modeli’ sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini kaydeden Karaca, “Hayırseverler yurtiçi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 850 lira öderken, yurtdışı kurban vekalet bedeli için 750 lira ödeyecekler. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilogramlık ve 10 kilogramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri yıl boyunca 50 ülkeden ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ