Hayvan yetiştiricilerine yem desteği

"Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında; kaliteli kaba yem açığının azaltılması amacıyla baklagil yem bitkilerinin ekiliş alanlarının genişletilmesi için 2014-2019 yılları aras?

GÜNDEM 4.08.2019 18:05:00 0
Hayvan yetiştiricilerine yem desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kaliteli kaba yem hizmetinden yararlanmak isteyen besicilerin, hizmet birimlerine daha kolay erişmesi ve bilgi edinebilmeleri amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi.

 

183 BİN 761 KİLOGRAM YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITILDI

 

Tarımsal Hizmetler Dairesi'nin organizasyonu ve ilçe belediyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, Tarım Komisyonu Başkanı Erhan Baştak ile Tarımsal Hizmetler Dairesi personeli ve ilçe belediyelerinin personeli katıldı. "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında; kaliteli kaba yem açığının azaltılması amacıyla baklagil yem bitkilerinin ekiliş alanlarının genişletilmesi için 2014-2019 yılları arasında bin 880 besiciye 183 bin 761 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtıldığını belirten yetkililer “Birim kalkınma kooperatifleri ve süt üretici birlikleri aracılığıyla Tekirdağ ili genelinde faaliyet gösteren besicilere dağıtılması planlanan yem bitkisi tohumlarıyla ilgili hizmetler devam ediyor. Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyen besiciler üye oldukları süt üretici birliklerine, kalkınma kooperatiflerine veya ilçe belediyelerine başvurabilirler” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU