"Tekirdağ Et" Projesi hayata geçiyor

Hayata geçireceği "Tekirdağ Et" projesi ile vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle kaliteli, güvenilir ve ucuz et tüketme imkanı sağlamayı amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, k

GÜNDEM 2.08.2019 17:57:00 0
"Tekirdağ Et" Projesi hayata geçiyor

Hem hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara, hem de tüketiciye kazandıracak olan proje hakkında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda değerlendirme toplantısı düzenlendi.

 

TOPLANTI DÜZENLENDİ

 

Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Komisyonda bulunan Meclis Üyeleri ve Birlik Yem Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

UCUZ VE KALİTELİ ET TÜKETECEKLER

 

Tekirdağ Et projesi kapsamında uygulanacak olan Sözleşmeli Besicilik projesinden il genelinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ile baklagil ve yem bitkisi üreten çiftçilerin de faydalanabileceğini kaydeden yetkililer “Sözleşmeli Besicilik yapacak olan vatandaşların, besi süresince en büyük işletme gideri olan sanayi yemi ile kaba yem ihtiyacını, istenmesi halinde Birlik Yem Fabrikası tarafından karşılanacak. Böylelikle bölgedeki kaliteli kaba yem üretimi de geliştirilmiş olacak. Besi süresi sonunda üreticilerden alınacak olan hayvanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara ilçesinde inşa edilen ve Trakya'nın en büyük, Türkiye'nin ikinci en büyük et kombina merkezi olan Malkara Et Kombina Tesisinde hijyenik ve güvenilir koşullarda işlenerek Trakya genelinde ve İstanbul'un belli yerlerinde açılacak et marketler ile vatandaşlara doğrudan sunulacak” dedi.

 

EDERİNDE FİYATLARLA KAZANCA DÖNÜŞTÜRECEK

 

Yetkililer, proje ile vatandaşların ucuz et tüketme imkânı bulmuş olacağını, besicilik yapan vatandaşların da hayvanlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde ederinde fiyatlarla kazanca dönüştürme imkanı bulacağını söyledi. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında, Tekirdağ Et ve Sözleşmeli Besicilik projeleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan birer sunum yapıldı.    

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU