Geliri ihtiyaç sahipleri için kullanılacak

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen kermes dün saat 11:30'da Öztrak Caddesi'nde açıldı.

GÜNDEM 1.08.2019 19:17:00 0
Geliri ihtiyaç sahipleri için kullanılacak

Açılışa, AK Parti Çerkezköy ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe kadın Kolları üyeleri, Çerkezköy ve Kapaklı Kent Konseyi çalışma grupları, hayırsever iş adamları ve vatandaşlar katıldı. Kermeste hayırseverler tarafından bağışlanan eşyalar ile kadınların yaptığı çeşitli ev yemekleri, tatlılar, börekler başta olmak üzere salça, dikiş nakış, takı ürünleri, kadın ve çocuk ayakkabıları, oyuncaklar ve çeşitli ürünler satışa sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirlerin ihtiyaç sahiplerine bağışlanacağını söyleyen Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, "Bu kermesten elde edilecek gelirler ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız  ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması." dedi.

7 GÜN AÇIK KALACAK

7 Ağustos’a kadar açık kalacak olan kermeste 20 tane serginin olduğunu ifade eden Bozkurt, "Kermesimiz 1 hafta boyunca devam edecek. Burada kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri ve yardımseverler tarafından bize bağışlanmış ürünler var. Yiyecek, giyecek ve hediyelik eşya sergilerimiz var. Her şey mevcut. Hayırsever iş adamlarının bu kermes'te bize çok destekleri oldu, onlara buradan çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir amaca hizmet eden bu kermesimizin herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

'İLERİDE YAPACAĞIMIZ PROJELERE DE DESTEK OLACAK'

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, bu kermesteki amaçlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve Kadın Geliştirme Derneği’nin ileriki projelerine destek olmak olduğunu dile getirerek “Kermes yerimiz çok işlek, çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Aynı zaman da belirtmek istediğim bir kaç nokta var. Bu kermes etkinliğimiz için çok fazla destek aldık gerçekten. Brezilyadan ayakkabı yollayanlar oldu. Yani gerçekten çok fazla ürün bağışlandı. Fabrikatörlerin gönderdiği ürünlerimiz de var sergimizde. Böyle güzel bir amaç için olduğunu duyanlar desteğini esirgemediler, Allah razı olsun onlardan. Kapaklı Yeşilköy Uludağ Et Lokantasından da bir aşçı geldi, 150 tane içli köfte hazırladı kermesimiz için. Yani demem o ki insanlar gerçekten destek oldular." ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN