Kurban Pazarı'nın Paşa'sı

Kapaklı Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi'nde kurulan kurban pazarında hareketlilik başladı. Kurban Bayramı öncesi kurulan kurban pazarında 25 bin liradan satışa çıkarılan 1,2

GÜNDEM 31.07.2019 16:37:00 0
Kurban Pazarı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kapaklı Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesinde kurulan kurban satış pazarına kurbanlıklar gelmeye başladı.

 

 İLGİ ODAĞI OLDU

 

Küçükbaş hayvanların bin 100 – bin 300 TL, büyükbaşlar hayvanların ise ortalama 10 bin TL’den satışa sunulduğu kurban pazarında 25 bin liradan satışa çıkarılan 1,2 tonluk 'Paşa' adındaki boğa, ilgi odağı oldu. Kurban pazarının en büyük ve en pahalı kurbanlığı olan 'Paşa' isimli boğanın sahibi Serdar Demir ise, Paşa’yı 25 bin TL’den satışa çıkardıkları belirterek “1 ton 200 kilogram ağırlığındaki Paşa için iş adamlarını bekliyoruz” dedi.

 

HAREKETLİLİK İYİ

 

Hayvan satıcısı Metin Bıcır ise Samsun Alaçam’dan Kapaklı’ya geldiğini belirtti. Fiyatların 10-15 bin TL arasında değiştiğini kaydeden Bıcır, “Kapaklı’ya 28 büyükbaş hayvan ile geldim ve bugüne kadar 11’ini sattım. Bayrama kadarda inşallah biter. Kurban pazarında şuan hareketlilik iyi” dedi.

 

 

“YÜZDE 30’UNU SATTIM”

 

400 küçükbaş hayvan ile pazara geldiğini söyleyen Enis Değirmenci de “Fiyatlar piyasa şartlarının altında. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile fiyatların artmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız şu an piyasa şartlarına göre düşük,  malımızın tam karşılığı değil. Allah bereket versin, az da olsa bir kazancımız var” dedi. Küçükbaş kurbanlıkların fiyatının bin 100 TL ile bin 300 TL arasında değiştiğini söyleyen Değirmenci, şuana kadar kurbanlıklarının yüzde 30’unu sattığını belirtti.

 

VETERİNER KONTROLÜNDEN GEÇİRİLECEKLER

 

Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban satış ve kesim işlemlerini yapabileceği bir alanı Kapaklı’ya kazandırdıklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin vatandaşların mağdur olmaması amacıyla satışı gerçekleşecek olan kurbanlık hayvanların Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından veteriner hekim kontrollerinden geçirileceğini, kurulan Pazar içerisinde bir alan oluşturulacağını ve zabıta ekiplerinin bu alanda hazır bulunacağını söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU