O işletmeye 144 bin lira ceza

Kapaklı'da yeşil ve mavi renklerde akmaya başlayan Karaağaç Deresi'ndeki kirliliğe, boya üretimi yapılan bir işletmenin atıklarının neden olduğu tespit edildi. İşletmenin faaliyeti durdurulurken,

GÜNDEM 31.07.2019 15:43:00 0
O işletmeye 144 bin lira ceza

Trakya'da kirliliğiyle gündeme gelen Ergene Nehri'nin kolu olan Çorlu Deresi'ne dökülen Karaağaç Deresi, önceki akşam kirlilik nedeniyle yeşil ve mavi renklerde akmaya başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine dere boyunca çalışma yaparak, dereden numuneler aldı.

 

İL MÜDÜRLÜĞÜ NUMUNELER ALDI

 

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Karaağaç Deresi boyunca yapılan incelemede Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne ait yağmur suyu hatları kontrol edilmiş, yağmur suyu çıkış hattından Karaağaç Deresi'ne mavi renkli atık suyun verildiği ve bu nedenle derede renk değişiminin olduğu gözlemlenmiştir. Söz konusu yağmur suyu kanalının takip edilerek incelenmesi sonucunda mavi renkli atık suyunu yağmur hattına deşarj eden ve 'masterbatch granül boya üretimi' konusunda faaliyet gösteren işletmenin kirlilik kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu işletmeye ait yağmur suyu kanalı ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne ait yağmur suyu hattının Karaağaç Deresi'ne çıkış noktasından atık su numuneleri alınmış ve analiz edilmek üzere yetkilendirilmiş laboratuara gönderilmiştir. Söz konusu işletmenin faaliyetinin durdurulmasına yönelik idari yaptırım kararı alınmış olup, alınan atık su numunelerinin analiz sonuçlarına göre 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine doğrultusunda ayrıca işlem yapılacaktır” denildi.

 

 

FAALİYETİ DE DURDURULDU

 

Karaağaç Deresi'nde kirliliğin kaynağını oluşturduğu belirlenen işletmeye 144 bin 394 liralık para cezası uygulayan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, işletmenin faaliyetini de durdurdu. Atık su numunelerinin sonuçlarına göre de yeniden işlem yapılacağı belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU