Sahte Para Kurbanı Olma

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerinde hayvan satıcılarına 'Sahte para kurbanı olmayın' uyarısında bulundu.

GÜNDEM 31.07.2019 15:33:00 0
Sahte Para Kurbanı Olma

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kurbanlık pazarında hareketliliğin başlaması dolayısıyla pazarı ziyaret ederek hayvan satıcıları sahte para konusunda uyardı. Kurban Bayramı öncesi "Sahte Para Kurbanı Olma" sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, kurban satış yerinde broşür dağıtarak hem hayvan satıcılarını hem de vatandaşları bilgilendiren polis ekipleri, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceği konusunda da hayvan satıcılarına bilgiler verdi.

 

“EL İLANLARIYLA BİLGİLENDİRİYORUZ”

 

Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve hayvan pazarında vatandaşlara sahte para konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten yetkililer “Kurban bayramı yaklaştı. Maalesef ki her yıl insanlarımızı aldatmak amacıyla sahte parayla hayvan alımı ve sahte para bozdurma gibi bir takım taktiklerle kandıran art niyetli insanlar çıkıyor. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak biz de bu konuda gerek el ilanlarıyla hayvan satıcılarını bilgilendiriyoruz” dedi.

 

“İKİ TARAFTAN BAKILDIĞINDA GÖRÜŞEBİLİYOR”

 

Sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceği konusunda da bilgi veren yetkililer “Kabartma baskı tekniği banknotlara özgü bir özelliktir. Genellikle banknotların ön ve arka yüzeylerinde bulunan bazı kısaltmalar kupür değerini gösteren rakamlar ve modifler dokunulduğunda kabartma hissi veriyor. Banknotlar ışığa tutulduğunda filigran düz bir hat şeklindeki şeridi ve bütünleşik görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu üç unsur gerçek bir banknota her iki taraftan bakıldığında görülebiliyor” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE