İşveren ve işçiler aynı piknikte buluştu

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Akateks Tekstil ve Aka İplik yöneticileri ile fabrika çalışanları ve aileleri, hafta sonu bağlı bulundukları Öziplik İş Sendikası Çorlu Şubesi'nin işver

GÜNDEM 29.07.2019 17:35:00 0
İşveren ve işçiler aynı piknikte buluştu

Sabah saatlerinde Velimeşe Korusu’nda fabrika çalışanlarının ve ailelerinin katıldığı piknik gün boyu çocukların ve çalışanların yarışmalarıyla renklenirken, çalışanların dakikalar süren halayları piknikte renkli görüntülere sahne oldu. Fabrika sahiplerinin ve yöneticilerinin de katıldığı pikniğe Öziplik İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mehmet Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Şube Başkanlığı’na bağlı yöneticiler ve işyeri temsilcileri de katılırken, piknikte en çok eğlenen ise her yerde olduğu gibi çalışanların çocukları oldu. Animasyon gösterilerine eşlik eden çocuklar düzenlenen birbirinden güzel yarışmalarla unutulmaz bir gün yaşarken, yarışmalarda derece yapan çocuklara sendika yönetimi tablet ve kol saati hediye edildi.

 

 

“YAYGINLAŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Öziplik İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mehmet Çakır “Biz sendika olarak bu tip etkinliklerin sosyal ve kültürel değerlerle birleşerek yaygınlaşması hedefliyoruz. Bölgemizde bağlı bulunduğumuz fabrikalarda benzer etkinlikleri yaparak çalışanlarımız ve işverenlerimizle, hem de onların kıymetli aileleri ve her türlü kazanımın üzerindeki değerli çocuklarıyla bir araya gelmeyi sendika kültürü olarak benimsiyoruz. Çünkü biz üretenler de yönetenler de ailenin birer fertleriyiz. Yöneticiler olmadan üreticiler, üreticiler olmadan da yöneticiler kendi başlarına bir hiçtir. Biz bu ülkenin birlikte üreten birlikte kazanan ortak değerleriyiz. Bizler bu bilinçle çalışıyor, bu bilinçle üretiyor, bu bilinçle işletmelerimizde teşkilatlanıyoruz. Toplumumuzu ve ailelerimizi önce üretmeye, ardından birlikte yönetmeye ardından tüketmeye alıştırmalıyız. Bu tip organizasyonlar da bizi bir araya getirip bir arada tutmak için bir farkındalık yaratıyor. Bize bu olanağı ve bu güveni sağlayan Akateks Tekstil ve Aka İplik yöneticilerine sendikam ve Çorlu Şube Başkanı olarak ben teşekkür ediyorum. Bugün bu piknikte üyelerimizle birlikte ailelerini ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu organizasyon diğer işletmelerimize de örnek teşkil edecektir” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Sabah başlayan piknik gün boyu çeşitli etkinliklerle ve yarışmalarla devam etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ