Gün boyu denizin keyfini çıkardılar

Keşan Erikli'de ilk kez kurulan Engelsiz Plajı açıldı. Engelsiz Plajı'nın ilk konukları olan 30'a yakın engelli vatandaş, Keşan Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla buraya gelerek gün

GÜNDEM 28.07.2019 15:27:00 0
Gün boyu denizin keyfini çıkardılar

Önceki gün saat 17.30’da Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül,  Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, Aile ve Sosyal Politikalar Keşan İlçe Müdürü Nergis Mustafa Paşa, ESTAB Başkanı ve Meclis Üyesi Süleyman Gürsel Paçaman, Keşan Belediye Meclis üyeleri, kurum amirleri, Keşan Ortopedik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Akan, Keşan Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Barış Ulucanlı plajı ziyaret ederek 30’a yakın engelli vatandaşla bir araya geldi.

 

“KIYILAR HERKESİNDİR”

 

Burada konuşan Keşan Belediyesi’nin engelli meclis üyesi Volkan Erkan “Keşan’da kumsalda böyle bir açılış yaptığımız için çok mutluyum. Yıllarca bu eksikliği ben de bir engelli olarak hissediyordum. Öncelikle burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na ve ESTAB’a teşekkür ediyorum. Kıyılar herkesindir, bütün vatandaşlar gibi engelliler de kıyıları kullanmalıdır. Bu sosyal sorumluluk projeleri hepimizin hakkıdır. İnşallah diğer mücavir alanlardaki kumsallarımızda da engelsiz plajlarımızı yaymak ve oradaki engellilerimizin de bundan faydalanmasını sağlamak için çalışmaların devam etmesini diliyorum. Her şey için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da “Bugün hep beraber Keşan Belediyesi olarak önemli bir işe imza atıyor. Engelli dostlarımızın hakkı olan tatil hakkını plajımızla fırsata çeviriyoruz. Biraz sonra göreceğimiz çadır alanımızda da engelli dostlarımıza yer ayırdık. Keşan, Enez, İpsala’daki dostlarımıza engelli derneklerimizle, kamu kuruluşlarımızla hep beraber güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Meclisimiz bu konuda tek yürek oldu. Çünkü olmak zorundayız. Hep beraber bu heyecanı birlikte yaşamalıydık. Erikli’de belediyemiz tarafından hazırlanan plaj özel olarak hazırlanmıştır. Bu bir açılış değil, biraz toparlıyoruz ilk gün olduğu için bu bir ziyaret, eksiklerimizi tamamlayacağız. Daha donanımlı bir şekilde önümüzdeki günlerde ya da önümüzdeki sezon başında da açılış yapacağız. Daha eksiklerimiz çok, bugün ilgili kurum ve derneklerimizle temsilen buradayız. Keşan sınırları içinde tek engelsiz plaj olduğumuzun da altını çizmek istiyorum. Keşan’ın eksiği olan sosyal projelerinden biri için bugün adım atmış oluyoruz. Engellilerimiz için her türlü ihtiyaç ve konforu hazırlamaya başladık. Erikli sahilinde hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki cankurtaranlar tarafından engellilerimiz destek de veriliyor. Amaç onların buradaki mutluluğunu paylaşmak. Arka tarafta da PTT’den kiralayıp oluşturduğumuz bir Çadır Kampı Alanımız var. Bu alanda da Edirne ili ve komşu ilçelerimizdeki engellilerimizi burada konuk edebiliriz. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz hayırlısı olsun” dedi. Helvacıoğlu ve konuklar daha sonra Keşan Belediyesi’nin Çadır Kamp Alanı’na da giderek burada ziyarette bulunarak ayrıca kampta kalan vatandaşlarla da sohbet etti.

 

Haber / Ruşa ELMA