560 bin gurbetçi yurda giriş yaptı

Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri dolayısıyla  Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk arttı. 30 Haziran'dan bu yana Kapıkule Sınır KapısÄ

GÜNDEM 28.07.2019 15:18:00 0
560 bin gurbetçi yurda giriş yaptı

Almanya'dan yaz tatilini memleketi İskenderun'da geçirmek için gelen Şenol Kaplan, “Yolculuk rahat geçti. Saatlerdir yollardayız, yollar bizi yordu ama vatana gelince sevinçten, yorgunluğu unuttuk. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişimiz kolay oldu. O kadar yoğun olmasına rağmen bir saat gibi sürede geçiş yaptık. Sırbistan'da Türk Polisi bize yardım etti. Orada görevlendirilmişler. Gururlandık” dedi. Kaplan, memlekette 5 hafta tatilin ardından Almanya'ya döneceğini belirtti. Yaz tatili için Belçika'dan gelen Nejat Bostancı da "Yolcuğumuz rahat geçti ama Macaristan sınırında 13 saat bekledik. Ülkemize geldiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

 

560 BİN GURBETÇİ GİRİŞ YAPTI

 

Kapıkule Sınır Kapısı’nda gurbetçi girişleri dolayısıyla cumartesi günü yoğunluk yaşanırken, Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yoğunluk nedeniyle diğer gümrüklerden Kapıkule'ye personel takviye etti. Saha içinde bulunan 10 peronun tamamı, gurbetçilerin hızlı giriş yapmaları için açık tutuyor. 30 Haziran'dan bu yana Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 128 bin araçla 560 bin gurbetçinin ülkeye giriş yaptığı belirtildi.

 

Haber / Emre BOZ