"Dilenmemek için pazarcılık yapıyorum"

Edirne'de yaşayan 90 yaşındaki Fahriye Koşucu, ilerleyen yaşına rağmen pazarda ikinci el giysi satıp, şeker hastası oğlu Halil Koşucu'ya bakıyor. Dilenmemek için pazarcılık yaptığını sö

GÜNDEM 28.07.2019 15:10:00 0

Edirne Yıldırım Mahallesi'nde oturan Fahriye Koşucu, eşinin ölümünün ardından 6 yıl önce de kanserden kızını kaybetti. Bu dönemden sonra Koşucu'nun oğlu Halil Koşucu da hastalandı. Oğlunun hastalanmasının ardından Fahriye Koşucu, maddi durumu kötü olan oğluna bakmak için kentte kurulan pazarda ikinci el giysi satmaya başladı.

 

 

HERKES ÇALIŞSIN, DİLENMESİN

Koşucu, dilenmemek için pazarcılık yaptığını belirterek “Bir kızım vardı kanserden öldü, o öldüğünden beri bu işi yapıyorum, 6 yıl oldu. Eşim de daha önce öldü, bir oğlum kaldı. O da şeker hastası oldu, çalışamıyor ona da ben bakıyorum. Dilenmemek için bu işi yapıyorum, dilenirsem suya atarım kendimi. Burada bazen 50, bazen 100 kazanıyorum, hiç kazanamadığım zamanlar da oluyor. Herkes çalışsın, kaç yaşında da olsa çalışsın dilenmesin” dedi.

 

“EKMEK PARASI KAZANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

 

Babasının 10 yaş büyük ölen ablasının kimliğini kendi üzerine çıkardığı için kimlikte 100 yaşında göründüğünü belirten Fahriye Koşucu, “Daha önceden çiftçilik yaptık, ondan emekli olmadım. Eşim öldü, hepsi bitti. Ürünlerde kazak var, çiçek var, dantel var. 5 liraya da var, 10 liraya da var. Ekmek paramı kazanayım diye 5 liradan veriyorum” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE