Başarılı öğrencilere hediyeleri verildi

İçişleri Bakanlığı'nın "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" Projesinin devamı olan "Dikkat Sizden Notlar Bizden" Projesi kapsamında Türkiye çapında düzenlenen yarışmada başarılı ol

GÜNDEM 25.07.2019 17:17:00 0
Başarılı öğrencilere hediyeleri verildi

Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Sahil Güvenlik 88. Komutanı S.G. Üsteğmen Burak Akanpınar katıldı. Törende açılış konuşmasını İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş yaptı.

 

Başarılı öğrencileri tebrik eden Vali Yıldırım; “Modern ülkelerde trafik kazaları çok az çünkü trafikte seyreden yayalar ve sürücüler çok dikkatli davranıp kurallara uyuyorlar. Gerek yayanın güvenliği, gerekse araçların güvenliği çok önem taşıyor. Sürücüyken ve yayayken kurallara uyma mükellefiyetine çok dikkat etmemiz gerekiyor. İnsanlar tarafından kullanılan bisiklet gibi, bebek puseti gibi motorsuz araçlara da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kurallara uyarsak kazalarda kaybettiğimiz canların çok daha az olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bu tamamen bizlerin elinde olan bir şeydir. Kazalardaki en yüksek oran sürücü dikkatsizliğidir. Direksiyon başına geçtiğimizde kendimizden başkalarının da o yol üzerinde seyahat ettiğini unutmamalıyız. Hız kurallarına azami şekilde dikkat etmemiz gerekiyor. Bunu trafik polislerine yakalanmamak için değil, kendimize ve başkalarına olan saygımız için yapmamız gerekiyor” dedi. Konuşmaların ardından Kerim Can Kaçura ve Berkay Türkeri'ye bisikletleri teslim edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ