Kurban kesimi kursu açılacak

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, kurban bayramı öncesinde açacağı kurs ile kurbanların doğru kesilmesini öğretecek. En geç 29 Temmuz itibariyle kursun başlayacağını kaydeden Çerkezköy Halk Eğitim

GÜNDEM 23.07.2019 13:59:00 0
Kurban kesimi kursu açılacak

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, Çerkezköy Kaymakamlığı öncülüğünde, kurban kesimi kursu açıyor. Kurban kesimi kursuna katılmak isteyen vatandaşlar, Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurarak, kursa kayıt yaptırabilecek.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 29 TEMMUZ

Açılacak olan kursla ilgili bilgi veren Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman “Kurumumuzda açılacak kurban kesimi kursu 30 Temmuz günü saat 17:30’da başlayacak ve 2 Ağustos’a kadar devam edecek. Başvurular 29 Temmuz Pazartesi gününe kadar Halk Eğitimi Merkezine yapılabilir” dedi.

20 SAAT SÜRECEK

20 saat sürecek olan kursun 3 modülden oluştuğunu ifade eden Akman, “Kursta iş sağlığı ve güvenliği, kurban kesmenin İslamiyet’teki yeri ve önemi, kurban kesim işlemi dersleri verilecek. Veteriner ve imam tarafından verilecek derslerin uygulaması da mezbahada yapılacak” dedi.

SERTİFİKA VERİLECEK

Kurban kesiminde hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmesi açısından kursun çok önemli olduğunu belirten Akman, “Kesim yerinin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası konularında toplumumuzdaki eksikliğin giderilmesini amaçladığımız kursumuzda, teorik ve uygulamalı eğitimler sonrası başarılı olan kursiyerlere kurs sonunda sertifika vereceğiz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU