Telefon dolandırıcısı tutuklandı

Edirne'de, telefonla aradığı esnafa kendisini Valilik Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp, huzurevi yaptırılacağı bahanesiyle para toplayan Ö.D., polis ekipleri tarafından Kocaeli'de yakalanarak gözalt

GÜNDEM 23.07.2019 13:50:00 0
Telefon dolandırıcısı tutuklandı

Telefonla kendilerini arayıp Valilik Özel Kalem Müdürü diye tanıtan kişinin, Havsa’da huzurevi yaptırılacağı bahanesiyle kendilerinden para istediğini belirten Edirne Esnafı polise giderek şikayetçi oldu. Bir esnafın 10 bin TL verdiği olayla ilgili polis ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

SUÇ ORTAKLARI DA ARANIYOR

Şüphelinin Ö.D. olduğu ve Kocaeli'de oturduğunu belirleyen Edirne polisi  düzenlediği operasyonla Ö.D.'yi Kocaeli'de yakalayıp, Edirne’ye getirdi. Ö.D.'nin üzerinde yapılan aramada 10 sim kart, 5 telefon, 14 bin TL, 3 sahte kimlik ve dolandırıcılıkta kullandığı not kağıtları ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ö.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ö.D.'nin suç ortakları olduğu belirlenen ve 31 ayrı suçtan aranması bulunan H.A. ile A.K.'nın yakalanması için de çalışmalar devam ediyor.
Haber / Yakup KARATEPE