'Yazımda Kardeşlik Var' projesinin kapanışı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen, Kırklareli'nden de 64 öğrencinin katıldığı "Yazımda Kardeşlik Var" projesinin kapanış p

GÜNDEM 22.07.2019 14:33:00 0

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kurum müdürleri, proje kapsamında değişik illerden gelen öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÖZÜMÜZÜ TEKRAR KEŞFETMEMİZİ SAĞLIYOR”

 

Kapanış programında konuşan Bakan Soylu, “Bu program bizim özümüzü tekrar keşfetmemizi sağlayan bir programdır. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığımız ve vakfımıza bu kardeşliği bir araya getirdiği için, yaz boyunca bir kişi dahi olsa gençlerimizi hem kardeşliği hem bilgiyi hem beraberliği hem kültürümüzü hem cennet vatanımızın güzellikleriyle buluşturduğu için minnetlerimi ifade ediyorum” dedi.

 

 

“BİZE BIRAKILAN BÜYÜK BİR MİRAS”

 

Van’ın özellikleri olan bir şehir olduğunu söyleyen Bakan Soylu “Van özellikleri olan bir şehirdir. Medeniyetimizin bize emanet bıraktığı güzel bir şehirdir. Ben Van’ı tarif ederken Van’ın güneşi olarak tarif etmem güneşin Van’ı olarak tarif ederim. Çünkü güneş Van’da bir başka güzeldir. Onu hissetmek lazım, onu anlamak lazım. Van; gölüyle, kalesiyle bize bırakılan büyük bir mirastır” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da, batı illerinden gelenlere ev sahipliği yaptığını için Van’a teşekkür ederek, “İnsanlığın tecrübe birikimine ev sahipliği yaparak, kadim tarihi, kültürü ve birikimiyle serhat şehri Van’da olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizler öyle güzel bir inanca sahibiz ki, yüce dinimiz İslam; dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun bizi kardeş yapıyor ve bize bir birimizi sevmeyi öğretiyor” dedi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü ‘Yazımda Kardeşlik Var’ temalı yaz kampının kapanış programı için bir araya geldiklerini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Yazımda Kardeşlik Var’ projesi kapsamında ilimizde düzenlenen yaz kampına Ege, Marmara ve Trakya bölgelerinden 300 kız, 600 erkek öğrencimiz katılmıştır. Kamp 3 hafta boyunca devam etmiştir. İlimizin tanıtımına katkı sunan bu güzel etkinliğin Van’da düzenlenmesinden dolayı Diyanet İşleri Başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

RESİM YARIŞMASININ BİRİNCİSİ OLDU

 

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaz kampında düzenlenen 15 Temmuz temalı resim yarışmasının birincisi yarışmaya Kırklareli'nden katılan Merve Beyza Körklü olurken, Merve Beyza,1.lik ödülünü Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın elinden aldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ