Irak'lı hasta İrmet'te şifa buldu

Çerkezköy ve Trakya'nın yanı sıra Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinden hastaya sağlık hizmeti veren İrmet Hospital Hastanesi, Irak'tan gelen 15 yaşındaki hastaya da ş

GÜNDEM 22.07.2019 13:28:00 0
Irak

Eğri ve kısa bacakları dümdüz yapmanın iyi planlanmış ortopedik operasyonlarla mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Gökhan Tolga Akbulut; “Eğrilik kaç derece olursa olsun, düzeltilebilir. Kemikler üzerinde kullandığımız belirli standart ölçümler değerlendirilerek, hastalık olarak kabul ettiğimiz eğrilikler düzeltilebilmektedir. Bu eğrilik hastanın hayatını ciddi anlamda etkilemese bile, kabul edilebilir anlamdaki bozuklukları düzeltmek gerekir. Eğriliğin tedavi edilmemesi kişide erken yaşta kireçlenme ve eklem rahatsızlıkları oluşabilir. Bu rahatsızlıkların tedavisi daha ciddi ameliyatlar gerektirdiği için deformiteyi erkenden düzeltmek gerekir. Bacak eğriliğinde yaş sınırı yoktur. Kişinin sağlığı el veriyorsa, herkesin bacak eğriliği düzeltilebilir” dedi.

CİHAZ OLMADAN DÜZELİYOR

Bacak eğriliklerinde proksimal Tibia osteotomisi adı verilen kemik kesme ameliyatları yapıldığı belirten Akbulut, “Bu ameliyatların diğer avantajı aynı seanta, hastanın bacağında kısalık varsa kısalığın da giderilmesine olanak sağlamasıdır. Ameliyat esnasında eğriliği düzeltip, bacak boyları eşitleme kadar kemik dengesi sağlanıp kemiğin içine çivi ya da plak yerleştirerek ameliyat bitirilmektedir. Böylece Hastanın bacağı tek ameliyatla, dıştan herhangi bir cihaz olmadan düzelmiş ve uzamış olmaktadır” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ