Yatırım fırsatları değerlendirildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Pakistanlı işadamları yatırım fırsatları hakkında istişarelerde bulundu. Evenew  İş Danışmanlık Ltd. Şti. CEO'su  Nadeem Ahmed Khan, Firma Yön

GÜNDEM 19.07.2019 12:59:00 0
Yatırım fırsatları değerlendirildi

Heyet, Çorlu TSO Meclis Başkanz Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Cem Tunalı, Mehmet Manav, Meclis Üyeleri Gökhan Tunalı, Kadir Emre Uzun, Hüseyin Yüksel ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz tarafından karşılandı.  Ziyarette Çorlu ve bölge hakkında bilgiler veren İzzet Volkan, Çorlu TSO’nun faaliyet ve projelerinden bahsetti.

 

“ÖNEMLİ BİR NOKTADA BULUNUYOR”

 

Çorlu’nun konum olarak İstanbul’a ve Avrupa sınırına yakınlığından dolayı oldukça önemli bir noktada bulunduğunu kaydeden Volkan “Tekirdağ 1 milyonun üzerinde nüfusa sahiptir. Üretimde ve ihracatta Türkiye’nin dördüncü ve beşinci sırasında konumlanan bir şehirdir. Bunun içinde üretimin %80’i Çorlu, Çerkezköy bölgesinde yapılmaktadır. Bölgemiz Türkiye’nin en çok göç alan ve her dönem ilk üçe giren şehirlerinden biridir. Hem İstanbul’un hem de Avrupa’nın komşusu sayılıyoruz. Şuan yeni düzende İstanbul’da sanayileşmeye izin verilmiyor mevcutların da şehir dışına çıkması konusunda teşvik ediliyor.  Bölgemiz sanayi yatırımı için İstanbul’un doğu tarafıyla karşılaştırıldığında %80 daha ucuz olduğu için büyük yatırımlar için bu bölgeyi tercih ediyorlar. Bundan dolayı çok hızlı büyüyoruz. Bölgemizde 13 tane Organize Sanayi Bölgesi, bir tanede serbest bölge mevcut. Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olmak üzere dört tane liman var. Havalimanımız var. İstanbul Edirne arası Avrupa’ya bağlayacak olan hızlı tren mevcuttur. Avrupa’ya ulaşımda bütün karayolları bizim üzerimizden geçmektedir. Bölgemiz çok cazip bir yatırım merkezidir.  Bu dönem ki en büyük şansımız TBMM Başkanımızın bölgemizden olmasıdır. Oluşabilecek sorunlarda ve teşvikler konularında çok büyük destek sağlamaktadır. Pakistanlı yatırımcıların Çorlu’daki iş fırsatlarını değerlendirmeleri  ve yatırım yapmaları bölgemiz adına katma değer yaratacaktır” dedi.

 

ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Trakya'daki en büyük oda olduğunu belirten Meclis Başkanı Erdim Noyan da, “Üye sayımız ile Trakya'nın konum olarak en önemli noktasında bulunuyoruz. Bölgemizin kalkınması için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Ülkeleri tanımanın oluşturacağı başarılı ilişkilerin sosyal ve kültürel açılardan da kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. İki ülke arasında ticari adımların atılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.

 

 

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

 

Ziyaretin sonunda Evenew İş Danışmanlık Ltd. Şti. yetkilileri ve yatırımcılar Pakistan yatırım olanakları hakkında bilgiler vererek bölgede bulunan konut projelerini, ASB ve Organize Sanayi bölgelerini gezip incelemelerde bulundu.


Haber / Yakup KARATEPE