Tekirdağ'daki devlet hastaneleri meclis gündeminde

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Kapaklı ve Çerkezköy Devlet Hastaneleri ile Tekirdağ'daki diğer ilçe devlet hastanelerinin durumunu meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 18.07.2019 15:52:00 0
Tekirdağ

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergelerinde Tekirdağ’daki ilçe devlet hastanelerinin durumunu sordu. Kaplan, 19 Mart’ta açılışı yapılan Şarköy Devlet Hastanesi'nde birçok sorunun baş gösterdiğini belirterek “Temelinde meydana gelen çökmeler, havalandırma sisteminden kaynaklı tavandan sızan sular, zemin katında görülen su baskınları ve ye kanalizasyon patlakları neticesinde hem çalışanlar hem de hasta yakınları olmaktadır. Zemin katındaki su baskınları ye kanalizasyon patlaklar nedeniyle eczane servisi zarar görmüş, birçok ilaç ve malzemeler kullanılmaz hale gelmiştir” dedi. Ayrıca hastanede uzman doktor sorununun olduğunu söyleyen Kaplan, bakanlık ve firma arasında imzalanan anlaşma gereği söz konusu hastanenin kesin bitiş ve teslim tarihi sordu. Kaplan “Kesin teslim tarihinden önce mi açılışı gerçekleşmiştir? Hastanenin temelinde ve izolasyonunda eksiklikler var mıdır? Bu eksikliklerin giderilmesi için ne zaman ve nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz? Beş ay önce hasta kabulüne başlayan Şarköy Devlet Hastanesinde meydana gelen su baskınları, kanalizasyon patlakları ve havalandırma sisteminden kaynaklanan tavandan sızan sular hasta ye hasta yakınlarını olumsuz etkilemekte olup bu durumun giderilmesi için ne gibi tedbirler aldınız?” diye sordu.

 

BİR DOKTORA KAÇ HASTA DÜŞÜYOR?

 

Milletvekili Enez Kaplan, Çorlu, Şarköy, Saray, Muratlı, Marmara Ereğlisi, Malkara, Kapaklı, Hayrabolu ve Çerkezköy devlet hastaneleri için ayrı ayrı verdiği soru önergesinde, ‘ilçe hastanesinde kaç sağlık çalışanının bulunduğunu, hastanede kaç uzman doktor olduğunu ve uzmanlık alanlarının neler olduğunu, ilçe hastanesinde 2018 yılı TUIK verilerinde 1 doktora kaç hasta düştüğünü, ilçe hastanesinde 2019 yılı ilk 6 aylık dönemde TUIK verilerinde 1 doktora kaç hasta düştüğünü, ilçe hastanesinde son 1 buçuk yılda kaç ameliyat yapıldığını, ilçe hastanesinde son 10 yılda kaç ameliyat yapıldığını, ameliyat sayısının düşmesinin sebeplerinin neler olduğunu, ilçe hastanesinde acil serviste, polikliniklerde ye ameliyathanelerde tıbbi malzeme sıkıntısının sebeplerini’ sordu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU