ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısı dün saat 16:30'da ÇTSO Meclis Salonu'nda yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Rahmi Yılmaz'a hitaben k

GÜNDEM 17.07.2019 19:42:00 0
ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis toplantısı dün saat 16:30’da ÇTSO Meclis Salonu’nda yapıldı.

11 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıya Gürkan Kesim, Halil İbrahim Kart, Kenan Sağlam, Metin Taşdelen, Rasim Bilgen, Samet Toz, Bülent Bilecen, Sami İkizler, Saim Buyruk, Sinan Sifil ve Aktaş Güler katılmadı.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Saygı duruşunun ardından Haziran 2019 gelir-gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşüldü. 2019 yılı Haziran ayı gelirinin 1 milyon 81 bin 648,64 TL, giderin ise 181 bin 180,35 TL olduğu belirtildi. Kasa mevcudunun 887,65 TL, banka mevcudunun ise 2 milyon 988 bin 773,78 TL olduğu ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi.

YÖNERGEDE YAPILAN GÜNCELLEMELER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Karşılıksız Burs Yönergesi’nin güncellenmesi konusu görüşüldü. Yönergede yapılan güncellemelerle ilgili bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Öğrencinin başka bir kuruluştan burs veya kredi almaması” şartını kaldırdıklarını, bursun devam etmesi için ‘öğrencinin alttan dersi kalmamış olması’ şartını getirdiklerini belirtti. Gündem maddesi ile ilgili söz alan Rahmi Yılmaz, 2 yıllık öğrencilere ve ara sınıfta başvuru yapanlara burs verilmemesi gerektiğini savunurken, Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva da “Ara sınıfta da öğrencinin aile durumları, maddi durumları değişebilir bu yüzden ara sınıfta da verilmeye devam edilmelidir” dedi. Dergi için 3 ayda bir 40 bin TL para harcandığını kaydeden Yılmaz, dergiye bu parayı ödemek yerine bu para ile daha fazla öğrenciye burs verilebileceğini söyledi.

“YAPICI MUHALEFET OL”

Karşılıksız Burs Yönergesi’ndeki güncellemeler de Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde Rahmi Yılmaz’a hitaben konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Çerkezköy’e, Kapaklı’ya, Saray’a bir katkıda bulunmak istiyorsanız muhalefet ile katkıda bulunamazsın. Gel buraya öner, biz de senin yanında olalım. Bize 'kardeşim böyle bir şeyler yapalım ne diyorsunuz?' de. Oda seçimlerinden sonra yaptığımız bütün toplantılarda sadece ve sadece sen muhalefetsin iyiye de kötüye de kötü diyorsun. Güzel, başarılı şeyler olduğu zaman canın iyi şeyler yapmak da istiyor ama elin gitmiyor. Muhalefet olman gerekiyor ol tabi ki ama yapıcı muhalefet ol lütfen. Sen kırıcı muhalefetsin. Açık ve net söylüyorum yap ve öner” dedi.

“YAPICI OL, YANINDA OLALIM”

Kozuva sözlerini şöyle sürdürdü: “Deki bize ‘kardeşim dergi için 30 bin lira para harcıyoruz ama şurası 20 milyara basıyor’ de gidelim oraya bastıralım. Biz burada hep dedik ki tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Sen de burada yöneticilik yaptın, sen de cebine 1 lira para koymadın. Hiç kimse de koymuyor. Herkes cebinden harcıyor. Biz herkesin parasını kendi paramız gibi harcamayı çok iyi biliyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi böyle. Sakın 30 kişilik 40 kişilik bu meclisi sadece sen savundun sanma lütfen. Yapıcı ol, yanında olalım. Biz yapıcıysak eğer gel sen bizim yanımızda ol. Muhalefet böyle yapılır. Şuanda ben belediye seçimlerine girdim ve kaybettim. Ama seçimlerin ardından Vahap Akay’ın elini sıktım, öptüm. Yaparım. Sen de bunu yap lütfen. Katkı sağlamasını bilmen gerekiyor” dedi.

“HERKES FİKRİNİ SÖYLEYECEK Kİ DOĞRU ORTAYA ÇIKACAK”

25 yıldır ÇTSO’da meclis üyesi olduğunu kaydeden Rahmi Yılmaz da “Arkadaşlar ben yaklaşık 25 yıldır meclis üyesiyim. Sizin farkında olmadığınız şey şu. Burada bütün arkadaşlarımız fikrini söyleyecek, tartışılacak. Tartışıldığı zaman her zaman doğru şeyler ortaya çıkar. Şimdi arkadaşlar biz burada her konuyu tartışırsak faydalı şeyler ortaya çıkar” dedi. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU