Göl ve göletlere yavru balıklar bırakılacak

Edirne'de göl ve göletlere yavru balıklar bırakılacak. Su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabi

GÜNDEM 17.07.2019 11:36:00 0
Göl ve göletlere yavru balıklar bırakılacak

66 SU KAYNAĞINA BIRAKILACAK

 

Proje kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü’nde üretilen 5,1 milyon sazan balığı yavrusunun ülkemiz genelindeki 727 adet göl ve gölete bırakılacağını dile getiren yetkililer “Bu balıklardan 154 bin adedi ilimize tahsis edildi. İl Müdürlüğümüzce 66 su kaynağına bırakılmak üzere yavru balıkların dağıtımı yapıldı. Yurdumuzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaşımız için kaliteli bir protein, balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı, hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olan balıklar bu yıl itibariyle; Çakmak Barajı, Gala Gölü ve 64 adet gölete bırakılacak” dedi.

 

60 MİLYON YAVRU BALIK BIRAKILMIŞ OLACAK

 

Bu yıl yapılmakta olan balıklandırma çalışmalarıyla birlikte son 10 yılda Kırklareli’nde 2 milyon 546 bin 400 adet Sazan balığı, Türkiye toplamında 60 milyon balık yavrusu göl ve göletlere bırakılmış olacağını söyleyen yetkililer “Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımız, yürütülen farklı türlerden yavru balık elde etme çalışmaları çerçevesinde, gelecek yıllarda yeni balık türlerini de deniz ve iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına katkı sağlamaya devam edilecek” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA