Belediyeden kursiyerlere iş imkanı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi iş birliğiyle kadınlara yönelik düzenlenen Kuaförlük Kursu sona erdi. Kursiyerler 694 saatlik eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgele

GÜNDEM 16.07.2019 18:19:00 0
Belediyeden kursiyerlere iş imkanı

Bu sınavı da başarıyla geçen kursiyerler kalfalık belgelerini aldı. Ergene Belediyesi yetkilileri, kursiyerlerin Ergene’de bulunan yaşlılara evde saç ve tırnak bakımı için görev aldıklarını dile getirdi. Kursiyerlerin ayrıca gezi gözlem deneyimi adı altında Lütfi Kırdar Fuar alanı ve İstanbul Fuar alanı olmak üzere iki kez kozmetik ve saç bakım fuarına katıldığını, kursiyerlerin ulaşımının ücretsiz olarak belediye tarafından karşılandığını söyleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene’de vatandaşlara istihdam sağlamak adına açmış oldukları kurslardan biri olan kuaförlük kursunun başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi.

 

KIŞ DÖNEMİNDE DE KURS AÇILACAK

 

Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi işbirliği ile başlattığımız kuaförlük kursunun sonunda kursiyerlerin almış oldukları Milli Eğitim onaylı belgeleri ile kalfalık belgesi sınavına girdiğini ve bu sınavda da başarılı olarak kalfalık belgesi almaya hak kazandığını belirten Yüksel, kış döneminde yeni dönem kuaförlük kursu açacaklarını söyledi.

 

Haber / Ruşa ELMA