Toprak: Yağmur, ayçiçeğinde rekolte beklentisini yükseltti

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak son günlerde yağan yağmurların ayçiçeğinde çiftçilerin rekolte beklentisini yükselttiğini belirterek "Bu yıl, geçen yıl elde etti

GÜNDEM 16.07.2019 14:51:00 0
Toprak: Yağmur, ayçiçeğinde rekolte beklentisini yükseltti

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, geçen yıl Çerkezköy ve Kapaklı çiftçileri olarak ayçiçeğinde 7 bin 300 ton olarak son yılların en büyük rekoltesini elde ettiklerini ve bu yıl geçen yılın rekoltesini de geçeceklerini belirtti.

 

7 BİN 300 TON REKOLTE ELDE ETMİŞTİK

 

Rekolte beklentilerinin fazla olduğunu söyleyen Toprak “Çerkezköy ve Kapaklı çiftçileri olarak  bölgemizde geçen yıl ayçiçeğinde 7 bin 300 ton rekolte elde etmiştik. Bu yıl da hava koşullarının tüm çiftçimizin beklentisi doğrultusunda gitmesi, ayçiçeğinin son günlerde yağan yağmurlar ile yeterli yağış alması ile geçen yılın rekoltesini en az bir buçuk katı fazla rekolte elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Dolayısıyla ayçiçeğinde geçen yılın rekorundan daha fazla rekor bir üretim elde edeceğimizi umuyoruz. Ayçiçek tarlalarında yaptığımız incelemelere göre tahminimiz dekar başına, arazinin durumuna göre 200- 300 kilogram arasında bir verim alınacağını gösteriyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU