Şehitler kabirleri başında anıldı

Trakya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler için mevlit okutulurken, şehitlikler de ziyaret edildi. Şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakılırken, şehitler dualarla anıldı.

GÜNDEM 15.07.2019 20:32:00 0
Şehitler kabirleri başında anıldı

Edirne'nin en büyük mezarlığı olan Buçuktepe, Yenişehir, Bademlik, Yıldırım ve çeşitli köylerdeki 25 şehit için eş zamanlı anma törenleri düzenlendi. Şehit mezarlıklarında şehitler için dualar edilirken, şehitlerin kabirlerine de karanfiller bırakıldı. Şehitler için ayrıca Selimiye Camii'ne de mevlit okutuldu.

 

KARANFİL BIRAKILDI

 

Tekirdağ’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikte tören düzenlendi. Şehitlikte dualar edilirken, şehit mezarlıklarına Tekirdağ protokolü tarafından karanfil bırakıldı. Programa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve kurum müdürleri katıldı.

 

ANITIN AÇILIŞI YAPILDI

 

Şehitliklerdeki anma programının yanı sıra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 115 Temmuz temalı fotoğraf sergisi de açıldı. Namık Kemal Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anıtı da Tekirdağ protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

RESİM SERGİSİ AÇILDI

Çorlu’da da Halk Eğitimi Merkezi 15 Temmuz Salonu'ndaki resim sergisi açıldı. Ardından şehitlikte tören düzenlendi. Törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, il protokolü ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit mezarlığında dualar okundu. 15 Temmuz hain kalkışmasının 3'üncü yılında şehitlerin anıldığını belirten Kaymakam Cafer Sarılı “Hain kalkışmanın 3'üncü yılını yaşıyoruz. Çok kötü bir gündü, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu hain kalkışmanın üstesinden geldik. Bugün törenlerimizde de şehitlerimiz için Kuranı Kerim okuduk ve dualar ettik. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Saray’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Albay Fatih Solmazlar, Belediye Başkanı Özgen Erkiş, İlçe Protokolü, şehit aileleri ve gaziler Şehit Bora İnkaya’nın Edirköy Mahallesi’nde bulunun kabrini, Şehit Cüney Kırlı’nın Çayla Mahallesi’nde bulunan kabrini ve Şehit İbrahim Parlakçı’nın Büyükyoncalı Bozoba Mahallesi’nde bulunun kabrini ziyaret etti. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakan protokol üyeleri şehitler için dua etti. Saray’da 13.30’da da Ayazpaşa Camii’nde öğle namazına müteakip şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Saat 14:00’da Halk Eğitimi Merkezi Salonunda Yaz Spor Okulları’na gelen öğrencilere, gençlere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili sinevizyon gösterimi yapılırken, Kaymakam Adnan Tezcan da öğrencilerle sohbet etti.

KIRKLARELİ’NDE DE ŞEHİTLER ANILDI

Kırklareli'nde de Vali Osman Bilgin ile il protokolü ve vatandaşların katılımıyla şehitlik ziyaret edilerek şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Haber / Menşure KARDEŞ