Vali Yıldırım, şehit aileleri ve gazileri yemekte ağırladı

Tekirdağ Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi. Pazar akşamı Ramada Otel'de düzenlenen yemeğe 11 ilçede bulunan şehit aileleri ve gaziler katıldı.

GÜNDEM 15.07.2019 13:19:00 0
Vali Yıldırım, şehit aileleri ve gazileri yemekte ağırladı

Yemeğe Aziz Yıldırım’ın yanı sıra; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin,  Başsavcı Vekili Soner Gül, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz,  Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, protokol üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.

 

 

“SİZLERİN HAKKINI HİÇBİR ŞEKİLDE ÖDEYEMEYİZ”

 

Çiftlikönü Camii İmam Hatibi Erdoğan Demirel’in Kur’an tilavetinin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir maddi karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun” dedi.

 

 

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI İLELEBET YAŞATACAĞIZ”

 

Türkiye’yi terör örgütleri aracılığıyla, terör eylemleriyle, teröristlerle istediği şekilde yönlendireceğini sananların beyhude uğraştığını söyleyen Vali Yıldırım “Bizim için şehitlik makamların en yücesidir. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, gazilik mertebesine ulaşan her kardeşimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın, birliğimizin, geleceğimizin adeta birer mührü, birer kilidi gibidir. Biz şehitlerimizin, hatıralarını inşallah ilelebet yaşatacağız. Ama bu insanlık dışı eylemleri yapan teröristler sadece ve sadece nefretle, lanetle anılacaktır. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar çocuklarımız güzel sabahlara uyansın, Ramazan’da kandiller yansın, kubbelerimiz Allah kelamıyla inlesin diye canlarını feda ettiler. Onlar Selimiye’de, Süleymaniye’de, Diyarbakır Ulu Camii’nde bayram sabahları hiç eksik olmasın diye şehit oldular. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Kahramanmaraş’ı Sütçü İmam’dan, İstanbul’un fethini Ulubatlı Hasan’dan ayrı düşünebilir miyiz? Çanakkale’yi Seyit Onbaşı’nın cesaretini anlatmadan yahut Gazi Mustafa Kemal’i anmadan anlatabilir miyiz? Kurtuluş Savaşımızın her bir cephesi şehit ve gazilerimizin hikâyeleriyle bezeli değil midir? Ne mutlu bize ki, yüz yıl önceki yüksek karakterli ruh ne ise hala bu memleketin çocukları sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize hep vatan kalsın diye aynı ruhu ortaya koymaktadır. Bu ruh, milli irademizi çalmak isteyen, uğruna binlerce şehit verdiğimiz cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen, Fetö militanları karşısında da bizi muvaffak etmiştir” dedi.

TÜM DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Türk milletinin bu yüksek karakterli ruhunu yanına almayan hiçbir yapının bu topraklarda barınamayacağını tüm dünyanın 15 Temmuz akşamı bir kez daha gördüğünü söyleyen Yıldırım “Bu vesileyle buradan bir kez daha milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da tekrar sabırlar diliyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı ifade ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi. Vali Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Müftüsü İsmail İpek dua okudu.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU