Karısını vahşice öldüren koca ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor

Saray'da geçtiğimiz yıl Ekim ayında evi terk eden eşi Şeyda Ayyıldız'ı geri dönmeye ikna edemeyince sokak ortasında 17 yerinden bıçaklayarak vahşice öldüren 42 yaşındaki Hakan AyyıldÄ

GÜNDEM 14.07.2019 08:07:00 0
Karısını vahşice öldüren koca ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor

İstanbul'da yaşayan Şeyda Ayyıldız, eşi Hakan Ayyıldız ile yaşadığı tartışmalar ve geçimsizlik üzerine evini terk edip, geçen 4 çocuğunu da yanına alarak Saray’da Kemalpaşa Mahallesi Remzi Şeker Caddesi üzerinde yaşayan anne ve babasının yanına yerleşip, Çerkezköy’de bir tekstil fabrikasında çalışmaya başladı. 

 

12 YERİNDE BIÇAKLADI

 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında işe gitmek üzere evden çıkan eşinin önünü kesen Hakan Ayyıldız, eve dönmek için eşini ikna etmeye çalışmış, ikna edemeyince eşini, yanında getirdiği bıçakla 12 yerinden bıçakladı. Eşi tarafından 12 bıçak darbesiyle öldürülen Şeyda Ayyıldız tabutuna 4 çocuğunu simgeleyen 4 gül konularak son yolculuğuna uğurlanırken, katil zanlısı eşi Hakan Ayyıldız ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

 

Tutuklu yargılanan Hakan Ayyıldız hakkında Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'eşi kasten öldürmek, tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ayyıldız, hakkında hazırlanan iddianamede, kendisini terk eden eşini telefonla arayarak, barışmaya ikna etmeye çalıştığı, ikna edemeyince de, "Abinden başlar seni öldürürüm, yeter artık yeter, babanı, abini öldürürüm. Yeter, gel insafa, abini öldüreceğim, seni öldüreceğim" diye tehdit ettiği ifade edildi.  Tehditler üzerine Şeyda Ayyıldız’ın mahkemeden, boşanma aşamasında olduğu eşinin 6 ay süreyle kendisine yaklaşmaması kararı aldırdığı belirtildi.

 

ŞİŞEYLE VURUP YERE DÜŞÜRMÜŞ

 

İddianamede Hakan Ayyıldız'ın, sabah işe gidecek eşini bir boş dükkana girerek beklediği, apartmandan çıkan eşinin arkasından giderek konuşmak istediği, ancak kabul etmemesi üzerine yerde bulunan bir şişeyi alarak başına vurup yere düşürdüğü, yere düşen eşinin üzerine çıkarak, yanında taşıdığı bıçağı çıkarıp eşini 12 kez bıçaklayarak öldürdüğü belirtilirken, şüphelinin polisi arayarak, olayı anlatıp, teslim olmak istediğini söylediği ifade edildi.

 

“BENİ ALDATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

İlk duruşmaya çıkan Hakan Ayyıldız, ifadesinde, 17 yıllık evli olduğu eşinin kendisini aldattığından şüphelendiğini öne sürerek, “Buna rağmen evliliğimi sürdürdüm, bana karşı ilgisiz olması nedeniyle sürekli kavga ediyorduk. Yine bir kavgada eşim evi terk etti, barışmaya çalıştım hatta korksun diye ölümle tehdit ettim. Ama barışmayı kabul etmedi.  Defalarca barışmak için uğraştım, onu denemek için param olmasına rağmen 50 TL istedim, vermedi. O zaman kafasında beni tamamen bitirdiğini anladım. Olay günü yine eşimin yaşadığı yere geldim. Sabah evden çıkınca arkasından seslendim konuşmak için. Bana, 'Konuşacak bir şey yok. Senin gibi erkek olmaz olsun' dedi. Ben de bu sırada yerde bulduğum şişeyi alarak kafasına vurdum. Yere düştü. Yere düşünce kırsalda çalıştığım için yanımda bulunan bıçak ile üzerine çıkıp bıçaklamaya başladım. Kaç kere vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra oradan kaçtım. Kaçarken de polisi arayarak teslim olmak için yerimi söyledim. Eşimin çalıştığı yerde ilişkide olduğu düşündüğüm biri vardı. Bunun ortaya çıkması için telefon kayıtlarının alınmasını talep ediyorum. Beni aldattığını düşünüyorum. 17 yıllık evliyiz. Olaydan kısa bir süre önce aradım. Barışmak istediğimi söyledim. Konuştuk olmadı. Sonra gidip konuşmak istedim bu olay meydana geldi” dediği öğrenildi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU