'15 Temmuz Demokrasi Gecesi ve Vatan Savunması'

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dün düzenlenen konferansla başladı. Saat 15:00'da Halk Eğitimi Merkezi'nde d

GÜNDEM 12.07.2019 18:03:00 0

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Çerkezköy İlçe Müftü Vekili Mahmut Öztekin konferans verdi. 15 Temmuz gecesini anlatan Öztekin, 15 Temmuz gecesi herkesin ölüme, düğüne gider gibi gittiğini, tek düşündüklerinin vatan savunması, bayrak savunması olduğunu söyledi. Milletin 15 Temmuz gecesi vatanı bölmek isteyen hainlere Çanakkale, Dumlupınar’daki gibi cevap verdiğini söyleyen Öztekin, “Türkiye'yi parçalayacaklarını, böleceklerini, milleti teslim alacaklarını zannedenler hüsrana uğratılmış, geldikleri gibi gitmişlerdir. Sabahlara kadar meydanlara inmiş 'bu vatan bizim' demiştik. Bu topraklar kıyamete kadar bizim ve bizim kalacak diye adeta tüm dünyaya duyurmuştuk” dedi.

 

 

15 TEMMUZ’UN SEMBOLÜ OLDU

 

Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz’un sembolü olduğunu söyleyen Öztekin “O gelince akıllara gözyaşlarımıza hakim olamıyoruz. Komutanı Zeki Aksakallı paşanın telefonla arayıp 'Evladım Semih Terzi denen hain oraya gelecekmiş, onu içeri sokma vur onu' emrine 'Emredersiniz Komutanım, hakkını helal et' diyecek bir yiğit çıkmıştır. Ama biliyoruz ki askeriyemizin, polisiyemizin ve bu vatanın tüm evlatları Ömer Halisdemir gibi yeri geldiğinde 'Emredersiniz Komutanım' deyip vatan için canını feda etmeye seve seve razı olmuştur. Ama o gece Ömer Halisdemir bu işin, bu savunmanın sembolü olmuştur” dedi. Konferansa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi,Çerkezköy Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş kurum ve kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Haber / Yakup KARATEPE