İl Müdürlüğü'nden Kavak Dere ile ilgili yazılı açıklama geldi

Geçtiğimiz yıl 2 kez renk değiştirerek kirliliğiyle gündeme gelen Çorlu Deresi'nin ardından önceki de Çorlu Deresi'ne bağlanan Kavak Dere, kaçak yollarla deşarj edilen kimyasallar nedeniyle beyaza

GÜNDEM 12.07.2019 17:38:00 0
İl Müdürlüğü

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

 

Durumun bildirilmesinin ardan derenin farklı noktalarından numuneler alan Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kavak Deresi'nin renk değiştirip kirli akmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Alınan numunelerin laboratuarlara gönderildiği ve analiz sonuçlarının beklendiği ifade edilen açıklamada “11.07.2019 tarihinde Müdürlüğümüze gelen ihbara istinaden İl Müdürümüz Kaan Sinan Tohumcu nezaretinde müdürlüğümüz teknik personelince en kısa sürede olayın yaşandığı Kavak Deresi'ne intikal edilmiştir. Dere boyunca Organize Sanayi Bölgesi yağmur suyu hatları kontrol edilmiş, yağmur suyu hattına atıksu deşarjı yapabilecek işletmeler denetlenmiş, ancak haberlerde yer aldığı şekliyle beyaz renkli bir kirlilik kaynağına rastlanılmamıştır. Haber ile ilgili muhtelif görüntüler incelendiğinde olayın anlık ve geçici bir durum olduğu kanaatine varılmıştır. Ayrıca kirlilik oluşturduğu iddia edilen yağmur suyu hattından denetime ilişkin numuneler alınarak analizi yapılmak üzere akredite laboratuarlara gönderilmiştir. Analiz sonuçlarına göre gerekli 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacağı hususu, kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ