Kaçakçılık operasyonunda 8 gözaltı

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giren bir TIR'da arama yapan Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araçta çok sayÄ

GÜNDEM 10.07.2019 18:49:00 0
Kaçakçılık operasyonunda 8 gözaltı

Gümrük kaçakçılığına yönelik sürdürdüğü çalışmada, TIR ile yurda kaçak eşya sokulacağını tespit eden Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, takibe alınan D.G.T.'nin kullandığı TIR, pazar gecesi yarısı Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi.

 

8 TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

 

Polis ve Kapıkule Gümrük Kapısı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmada, TIR, detaylı aramadan geçirilmesi için X- Ray cihazına yönlendirildi. TIR sürücüsünün aynı marka başka TIR ile plaka değişikliği yaptığı tespit edilirken, iki araç da X- Ray taramasına yönlendirilip, detaylı aramadan geçirildi. Aramada TIR'da  4 go kart aracı, 11 bin atomizer, 2 bin 500 elektronik sigara, 6 bin elektronik sigara likiti, 153 bin sigara filtresi, 440 bin sigara kağıdı, 380 bin makaron, 3 bin değişik marka ve ebatlarda içki, 5 bin ilaç, 2 bin 500 telefon ekranı, bin 600 cep telefonu, 18 bin güneş gözlüğü, 760 çanta, 705 otomobil parçası ile 4 lüks otomobil motoru, 5 bin kilo çay olmak üzere çok sayıda gümrük kaçağı eşyası ele geçirildi. Polis, ele geçirilen malzemelerle ilgili, Bulgar uyruklu TIR sürücüleri I.L.D., D.G.T. ile  Y.K., O.S., S.D., M.A., S.B. ve G.D.'yi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU