Cumhuriyet TIR'ı Malkara'da

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100. Yılı dolayısıyla Türkiye turuna çıkan Cumhuriyet Sergi TIR'ı Malkara'ya geldi.

GÜNDEM 10.07.2019 15:18:00 0
Cumhuriyet TIR

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organizasyonu ile Malkara’ya gelen TIR, Hükümet Meydanı’nda konuşlandırıldı. TIR’daki resim sergisinin açılışı dün saat 10:30’da Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un katılımıyla gerçekleştirildi.

SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Sergi açılışında; Yurdakul’un yanı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer ile Ahmet Nazif Balcı, Malkara Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Işık, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreter Yardımcısı ve Trakya Bölge Sorumlusu Melek Esmer, sıra CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şubesi Başkanı Lerzan Baykal, gaziler, muhtarlar, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

Açılışın ardından anı defterini imzalayan Başkan Yurdakul, deftere şu notu düştü: “Milli Mücadele hareketinin 100. yılında, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Milli mücadele hareketini başlatan ve bu mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasını sağlayan tüm vatan evlatlarına sonsuz şükranlarımı sunarım”

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhuriyetin öncü kadınlarının fotoğrafları, Atatürk hakkında yazılmış kitaplar, dönemin dergi ve gazete örneklerinin yer aldığı resim sergisi 1 gün boyunca Hükümet Konağı önünde ziyarete açık kalırken, vatandaşlar Cumhuriyet TIR’ına yoğun ilgi gösterdi.

Haber / Ruşa ELMA