80 yeni doktor Hipokrat yemini etti

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 yılında 80 Tıp öğrencisi mezun etti. Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 80 yeni mezun doktor, Hipokrat yemini etti.

GÜNDEM 9.07.2019 16:58:00 0
80 yeni doktor Hipokrat yemini etti

Dönem birincisi Dr. Büşra Üresin  yaptığı konuşmada, "Namık Kemal Üniversitesinden mezun olmak gerçekten bir ayrıcalık, bunun mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut ise "Gerçekten 6 yıl uzun bir süre. Oldukça meşakkatli bir sürecin sonunda Tıp Fakültesinden mezun olunabiliyor. Bu açıdan bu emeğe saygı duymak gerekiyor. Son yıllarda Tıp Fakültemizde eğitim alanında önemli gelişmeler oldu. Daha standart ve daha üst düzeyli bir eğitime geçtik ve akreditasyon süresince öğrencilerimizin çok büyük katkısı oldu” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreninde konuşan NKÜ Rektörü Mümin Şahin de “Namık Kemal Üniversitesi bugün 8’i aktif inşallah ikisi seneye aktif olacak 10 fakültesiyle 11 meslek yüksekokulu, 3 yüksekokulu, 1 konservatuarı,3 enstitüsü, 11’i aşkın uygulama ve araştırma merkezi, yaklaşık  30 bin  öğrencisi ve 700 aşkın uluslararası öğrencisiyle eğitim hayatında hakikaten önemli bir konumda bulunuyor” dedi. Şahin  konuşmasının sonunda, “Mum olmak kolay değildir, ateş saçmak için yanmak gerekir.’Araştırmanıza geliştirmenize lütfen devam edin. Allah’ın insan vücudundaki sesi vicdanıdır. Vicdanınızı dinleyin. Ahlakınızı, edebinizi aynı burada olduğu gibi devam ettirin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi. Genç doktorların keplerini fırlatmasıyla tören son buldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ