Evde yaptıkları yöresel ürünleri pazarda satıyorlar

Keşan'a bağlı Kılıçköy'de kadınlar, evde ürettikleri yöresel ürünleri, tatilcilerin yoğun olarak kullandığı Keşan- Enez karayolu üzerinde oluşturdukları pazarda satıyor.

GÜNDEM 9.07.2019 13:57:00 0
Evde yaptıkları yöresel ürünleri pazarda satıyorlar

Aynı köyde yaşayan 18 kadın 15 yıldır kurulan pazarda evde yaptıkları yöresel ürünler ile tarlalarında ürettikleri sebze ve meyveleri satarak, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

 

PAZARDA SADECE KADINLAR ÇALIŞIYOR

 

Kılıçköy'de tezgah açan Serpil Çelik, pazarda sadece kadınların çalıştığını ifade ederek “Köyümüzün ürünlerini satıyoruz. Kendimiz üretiyoruz. Eğer benim elimde yoksa komşumdan temin ediyorum. Şu an bamya, domates, patates, biber, patlıcan, karpuz bol. Evde yaptığımız erişte, tarhana, turşu, salça ballarımız var. Eve, çoluk çocuğumuza bir gelir sağlıyoruz"” dedi. Teslime Gürkan da, pazarın 15 yıldır kurulduğunu ifade etti. Bu pazarda herkesin ev hanımı olduğunu söyleyen Gürkan “Evimize katkı için kendi ürettiklerimizi burada satıyoruz. Bu yıl pazarımıza çardaklar kuruldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sattığımız her şey bahçemizde yetişiyor. Sebze ve meyve her şey var. Tarhana, kuskus, erişte, turşu, salça bunları da evde yapıyoruz” dedi.

 

“TAKDİR TOPLUYOR”

 

Ev ekonomisine katkı sunmak için çalıştıklarını söyleyen Fatma Demirtaş ise Burada Kılıçköy'ün kadınları bulunuyor. Burası kadın pazarı, erkeklerimiz burada durmaz. Erkekler de başka işlerde çalışıyor. Benim eşim TIR şoförü. Evde duracağıma ben de burada zamanımı değerlendiriyorum. Alışverişe gelen kadınlar da memnun oluyor, bizi çok takdir ediyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ