Kırkpınar ağası davul zurna ile karşılandı

Edirne'de, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 658'inci düzenlenirken, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da yer aldığı Kırkpınar korteji, 2 altın kemerli 657'nci Kırkpınar Ağası Seyfettin Seli

GÜNDEM 5.07.2019 13:32:00 0
Kırkpınar ağası davul zurna ile karşılandı

Edirne'de, 658'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Sarayiçi Er Meydanı'nda dün sabah coşkuyla başladı. Aynı saatlerde Kırkpınar'ın en güzel geleneklerinden 'Ağa Karşılama Töreni' düzenlenirken, Belediye Başkanı Recep Gürkan eşliğinde, davul- zurnalı Kırkpınar korteji, belediye önünden hareket ederek, Talatpaşa Caddesi'nden orduevine geldi. Kırkpınar'ın 2 altın kemerli tek ağası Seyfettin Selim de aynı zamanda orduevi önünde kurulan platformun önüne geldi.

 

ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

 

9 yıldır Kırkpınar ağalığı yapan Seyfettin Selim'i çiçeklerle karşılayan Başkan Gürkan “Bu yılla beraber 9 yıldır, Kırkpınar tarihinde gelmiş geçmiş en fazla ağalık yapan, ağaların ağası, 2 altın kemerli ağamız Sayın Seyfettin Selim'e, 'Evine, Kırkpınar'a hoş geldiniz' diyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki dünya durdukça, Türk milleti var olacak. Türk milleti var oldukça Türk'ün ata sporu ve bu ata sporunun olimpiyatları olan Kırkpınar da var olacak. Nice Kırkpınarlarımız olsun, milletimiz sonsuza kadar daim olsun. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Gürkan’ın konuşmasının ardından Ağa Seyfettin Selim'e altın kemeri takıldı. Kortej kortej, Edirne Belediyesi önünde, Vali Ekrem Canalp'i karşıladı. Kortejdekiler, daha sonra Talatpaşa Caddesi'nden yürüyerek, Atatürk Anıtı'na geldi. Anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Belediye Bandosu eşliğinde, 'Kırkpınar Marşı' seslendirildi. Kortej, son olarak Adalı Halil ve Kara Emin gibi başpehlivanların mezarının bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı'na giderek karanfil bıraktı.

 

Haber / Yakup KARATEPE