15. Üst Kurul Toplantısı yapıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun dönem başkanlığını üstlendiği Trakya Üniversiteler Birliği'nin 15. Üst Kurul Toplantısı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

GÜNDEM 4.07.2019 13:11:00 0
15. Üst Kurul Toplantısı yapıldı

Toplantıya, Trakya Üniversitesi Rektörü ve Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Cem Uzun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı ve Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Trakya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe katıldı.

 

YAPILACAK ÇALIŞMALAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

14. Alt Kurul Toplantısı’nda alınan kararlar ve kararlara ilişkin gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, bir sonraki Üst Kurul Toplantısı’na kadar gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin gündem maddeleri de ele alındı. TÜB çalışmaları kapsamında 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

TIP EĞİTİMİNDE ULUSLARARASI AKREDİTASYON TOPLANTISI

 

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, “Tıp Eğitiminde Uluslararası Akreditasyon Toplantısı” ve bu toplantının hemen ardından Türkiye ve Balkanlardan tıp fakültesi dekanlarının katılımıyla “Akreditasyon Süreçlerinde Deneyimlerin Değerlendirilmesi” başlıklı bir panel düzenlenmesi kararlaştırıldı. Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde yapılması planlanan Balkan Halk Oyunları Yarışması’nın detaylarının görüşüldü toplantıda ayrıca, tek bir üniversite sinerjisiyle hareket eden Trakya Üniversiteler Birliği’nin, ortak bilimsel yayıncılık faaliyetleri konusundaki çalışmaları değerlendirilirken, “Trakya Üniversiteler Birliği Yayınevi”nin altyapısı, uluslararası yayınevi olma koşullarına sahip olması, bilimsel yayıncılık alanında ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi konuları görüşüldü.

 

Toplantıda alt çalışma gruplarının aldığı kararlar da görüşüldü. Alt çalışma gruplarından KÜSİ (Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği) Alt Çalışma Grubunun Tekirdağ ve Kırklareli’de bulunan AR-GE merkezlerinde birliğe bağlı üniversitelerde görev yapan uzman akademisyenlerin mentörlük hizmeti vermesi ve Edirne KÜSİ Tez Havuzu’nun diğer üniversitelerin de kullanımına sunulması kararı görüşüldü. Engelsiz Birim Alt Çalışma Grubunun “Engelsiz Üniversite” vizyonu gereğince hazırladığı eğitim-öğretim ve ölçme değerlendirme yönergesi kabul edilirken, Balkan Ülkeleri Alt Çalışma Grubu’nun önerisiyle Balkanlar konusunda yapılan ve yapılacak tezlerin Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından toplanmasına ve tez havuzu oluşturulmasına karar verildi. Birlik üyesi üniversitelerin dış ilişkiler koordinatörlerinin organizasyonunda 2019 Ekim ayı içerisinde 2. Erasmus Buluşması’nın, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

OLANAKLAR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

 

Bir sonraki üst kurul toplantısının Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenmesine karar verildi. Misafir Rektörler, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir eşliğinde üniversiteyi gezerek, Çocuk Üniversitesi, Kütüphane, Denizcilik Fakültesi ve Laboratuarları ziyaret ederek üniversitenin sosyal ve bilimsel olanakları hakkında bilgi aldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ