Çerkezköy'den 2, Çorlu'dan 1 hastaneye belgeleri verildi

Anne Dostu Hastane Sertifikası almaya hak kazanan Çerkezköy Devlet Hastanesi, Özel Çerkezköy Optimed Hastanesi ve Çorlu Devlet Hastanesi'ne belgeleri düzenlenen törenle verildi.

GÜNDEM 3.07.2019 16:37:00 0
Çerkezköy

Düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Cengiz Becerir ve sağlık personelleri katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir’in konuşması ile devam etti.

 

“ÇOK YÜKSEK STANDARTLARDA HİZMET BEKLENTİMİZ VAR”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da törende yaptığı konuşmada, anne dostu hastane programının amacının hastanelerde annelik süreci içerisinde bulunan kadınların bu süreç içerisinde ihtiyacı olan her bir hizmetin en güzel şekilde verilmesi olduğunu dile getirerek “Belli bir standardın altına düşmek yok ama o standardın üstünde de bir sınır var, bunu böyle bilmelisiniz. Eskiden iğne vuracak bir hemşire olsun yeter gibi bir sağlıkçı anlayışı, sağlıktan yardım alma anlayışı varken bugün çok daha yüksek standartlarda hizmet beklentimiz vardır” dedi.

 

“HER BİRİNİZİN BU TESCİLDE EMEĞİ VAR”

 

Bu beklentinin pek çok hastanede pek çok sağlık kurumunda hakikaten güzel bir şekilde karşılandığını kaydeden Vali Yıldırım “O kadar güzel karşılanıyor ki bugün Türkiye’de sağlık turizmi diye bir turizm şekli oluştu. Hastanelerimiz, doktorlarımız, donanımlarımız yurtdışından çok daha üst seviyelerde olduğu için ve parasal anlamda da daha ucuza biz bu işi yapabildiğimiz için yurtdışından çok sayıda hasta geliyor. Anne Dostu Hastaneyi tescil ederken belki dış ülkelerden anne adayları gelecek, tedavi olacaklar, sizlerde bu süreçte onlara gereken tedaviyi yapacaksınız. Gerek Çorlu’daki gerek Çerkezköy’deki gerek Süleymanpaşa’daki hastanelerimize Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri olarak bilinen ülkelerden de bizden sağlık hizmeti almaya gelenlerin olduğunu biliyoruz. Ciddi anlamda bize döviz bırakıyorlar. Sağlıkçılarımız kendilerini geliştirmiş oluyorlar, farklı vakalarla karşılaşarak tedavi yöntemlerini daha iyi öğrenmiş oluyorlar. Her birinizin bu tescilde emeği vardır” diyerek bu emeği takdirle karşıladığını söyledi.

 

 

BELGELERİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Çorlu Devlet Hastanesi, Çerkezköy Devlet Hastanesi  ve Özel Çerkezköy Optimet Hastanesi başhekimlerine “Anne Dostu Hastane Belgeleri” Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından verildi. Tören, Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane Ulusal Eğitici ve Değerlendirici Ekibine belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ