6 yıl boyunca Kırkpınar'ı fotoğrafladı

Japonyalı fotoğraf sanatçısı Takanori Ishii; üst üste 6 yıl boyunca Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çektiği fotoğrafları albüm haline getirdi. Pehlivanların gözlerindeki tutkuyu gözler

GÜNDEM 3.07.2019 15:26:00 0
6 yıl boyunca Kırkpınar

İnternette spor dalları ile ilgili araştırma yaparken Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni keşfeden Japonyalı fotoğraf sanatçısı Takanori Ishii, yağlı güreşleri yakından izlemek için 6 yıl önce Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne geldi. Yağlı Güreşleri, Japonların geleneksel güreşi olan Sumo güreşlerine benzeten Takanori Ishii, Türklerin göz yapıları ile pehlivanların gözlerindeki tutkuyu gözler önüne sermek için 6 yıl boyunca her Kırkpınar’a gelerek; Kırkpınar’ı fotoğrafladı.

 

GÖZ YAPILARI DİKKATİMİ ÇEKTİ

 

Japonya’da 658 yıllık Kırkpınar’ı tanıtan Takanori Ishii; 6 yıl boyunca çektiği Kırkpınar fotoğraflarını da bir albüm haline getirdi. Takanori Ishii pehlivanların yüzlerinin yer aldığı bu albümünü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a hediye etti. Özellikle pehlivanların yüzlerini fotoğrafladığını belirten Takanori Ishii, “Bir Japon olarak Türklerin göz yapıları çok dikkatimi çekti. Özellikle pehlivanların güreşirken gözlerinde ki o tutkuyu ve hırsı fotoğraflamak istedim. 6 yıl boyunca her Kırkpınar’a geldim. Aynı zamanda Türkleri de yakından tanıma fırsatı yakaladım. Sıcak kanlı ve misafirperverler. Edirne’nin ünlü lezzetleriyle tanıştım. Kırkpınar benim için bir tutku haline geldi. Her yıl akreditasyon yaparak Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yakından takip ediyorum. 6 yıllık çalışmamı bir albüm haline getirdim. Bin adet bastırdığım bu albümü benim için önemli insanlara hediye ediyorum” diye konuştu.

 

BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ

 

Fotoğraf albümünü inceleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da  “Olimpiyatlardan sonra dünyadaki en eski organizasyon olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tüm dünyada tanınıyor olması bizim için gurur verici. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne yabancı basının ilgisi her geçen yıl daha da artıyor. Kırkpınar yabancı basının fotoğrafları, haberleriyle dünyanın dört bir yanında adından bahsettirmeye devam ediyor. Takanori Ishii’ye bu güzel çalışması için; Kırkpınar’ı, yağlı güreşleri, Edirne’yi ve Edirnelileri Japonya’da tanıttığı için teşekkür ediyorum. Bu fotoğraf albümü bizim için çok önemli” dedi.     

 

Haber / Yakup KARATEPE