Kapaklı meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı dün saat 14:00'da yapıldı. İlk oturumun ardından yapılan ikinci oturumda da komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

GÜNDEM 2.07.2019 17:57:00 0
Kapaklı meclisi toplandı

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya Eray Güner, Metin Kanat ve Yalçın Hal dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 4 tane ek gündem maddesi ve 1 önerge oybirliği ile gündeme eklendi. Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde LGS’de Türkiye birincisi olan Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Burak Pala’nın ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Burak Pala’nın başarısıyla Kapaklı’yı gururlandırdığını söyleyen Başkan Mustafa Çetin, “Göğsümüzü kabartan bir başarı örneği var, LGS de tam puan aldı. Onun ödüllendirilmesi ile ilgili bir karar” dedi. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından LGS’de Türkiye birincisi olan Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Burak Pala’nın ödüllendirilmesi oybirliği ile karar bağlandı.

 

“İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIZ”

 

Ödüllendirme ile ilgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş genel kurul temsil yetkisi ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Hem belediye hizmetini ucuzlatmak hem de vatandaşa yasal prosedürlere takılmadan daha kolay hizmet götürebilmek için bu şirkete ihtiyaç duyduklarını kaydeden Çetin, Halil İbrahim Yerlioğlu ve Ali Osman Orhan’ı şirketin yönetim kuruluna dahil etmek istediğini ifade etti. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden meclis üyelerini de yönetim kurulu toplantısına davet edip istişarelerde bulunacaklarını kaydeden Çetin, amaçlarının mevzuatlara takılmadan bu hizmeti daha rahat hizmeti götürmek olduğunu kaydetti.

 

 

CHP GRUBU ÇEKİMSER OY KULLANDI

 

Kent A.Ş. olarak adlandırılan şirketin yönetim kurulunun Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Ali Osman Orhan ve Halil İbrahim Yerlioğlu’ndan oluşması CHP grubunun çekimser oyuna karşı oyçokluğu ile kabul edildi. Toplantı Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin akaryakıt talebinin görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan 146717/858 sayılı araç kiralama hizmet alımı konulu yazı görüşüldü. Yazıda belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 15 adet binek, 4 adet 4x4 pick up, 5 adet panelvan kamyonet ve 4 adet çift kabin açık kasa kamyonet araç kiralanması talebine ilişkin gündem maddesi oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Karaağaç Mahallesi’nde bulunan ve Kapaklı Belediyesi’ne ait 20 bin 285,47 metrekarelik 199 ada 2 numaralı parselde bulunan alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ait plan paftası ve açıklama raporu değişikliğine gidilmesi ile ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alanın küçük sanayi sitesi olarak değerlendirileceğini söyledi.

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

Seçimlerden önce bu yerin satışa çıkarıldığını fakat istenen talebin bulunamadığını kaydeden Çetin “Biz satmak yerine burayı farklı amaçlar için kullanmaya karar verdik. Biraz araştırdık, birkaç girişimci de bize teklif verdi. Buranın küçük sanayi sitesi veya oto galerisi olması için talepler var. Emsalini arttırıp daha fazla dükkan elde edebilir miyiz diye düşünüyoruz. Bu nedenle imar oluruna sunmak istiyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde 495 ada 6 numaralı parselde bulunan spor alanının bir kısmına trafo yeri ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 9 tane araç tahsis edilmesi de oybirliği ile kabul edildi. İnönü Mahallesi Tatar gölü mevkii 1880 numaralı parselde yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi kapsamında belediye meclisince kamu yararı konusunun karara bağlanmasının ardından gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, “Hazır bu konuda gündeme gelmiş iken başkanlığını yürüttüğüm dairece zamanında o alanı Karaağaç ve Kapaklı’nın birleşmesi açısından önemli görerek çalışmalar başlatmıştım. Jeoloji tespitleri ve her şey hazır. Biz aşamadık. Sizden istirhamımız bunu vali beyle görüşerek aşmanız. Çünkü bu alanı aşarsak Kapaklı modern, gelişen bir şehir olacak” dedi.

 

YENİŞEHİR FİKRİ

 

Kapaklı’nın gelişmesi için ‘Yenişehir’ isimli bir fikrinin olduğunu söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mevcut alanların yerleşme için yeterli olmadığını görüyoruz. Kişisel olarak Kapaklı’nın vizyonunun gelişmesi ve kabuğunu kırması için yeni bir şehre ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta adını da ‘Yenişehir’ koyduğum bir alan için Tarım Müdürlüğü, Valilik, TOKİ ve Çevre Şehircilik ile görüşmelerim oldu” dedi. Bazı gelişmeler olduğunu, önemli bir sıçrama yaptıklarını belirten Çetin, bununla ilgili projenin içine 2 tane de çevre yolu koyduklarını söyledi. İkitelli OSB'nin startının verildiğini kaydeden Başkan Çetin, yakında Kapaklı'nın çehresinin değişeceğini ve yeni bir şehir inşasının olacağını söyledi. Belediyede çalışanların birçoğunun Kapaklı’da oturmadığını söyleyen Çetin, “Öğretmenlerimizin yüzde 30’u ve beyaz yakalılar da Kapaklı’da ikamet etmiyor. Bu bizim için bir işaret. Bunun için yeni bir şehri inşa etmek gerekiyor” dedi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

AK Parti sunduğu önergede Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak’ta bulunan isimsiz bir park alanına 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in isminin verilmesini talep ederken, talep İmar Komisyonu’na havale edildi. Yarım saatlik aranın ardından yapılan 2’nci oturumda komisyon raporları görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Komisyon raporlarının karara bağlanmasının ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, önceki gün Tekirdağ İl Emniyet Müdürünü ziyaret ederek ilçe ile ilgili önerileri dile getirdiklerini belirterek “Kendisi de bize olumlu bir haber verdi. Bizim İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız tamamı hazırlanmış vaziyette. Projesi, bütün detayları hazır, yerimiz de hazır. İhale aşamasına geldiğini, kaynak aktarımı beklediklerini söylediler. İnşallah çok yakın bir zamanda İlçe Emniyet binamıza da kavuşacakmışız” dedi. CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan da CHP grubu olarak Kapaklı’yı bir adım ileriye götürecek her çalışmanın arkasında olduklarını ve desteklediklerini, amaçlarının Kapaklımızın gelişmesi ve daha ileriye taşınması olduğunu söyledi.

 

Haber / Buse SERİN