Ortaokulu 40 yıl sonra torunuyla birlikte tamamladı

Marmara Ereğlisi'nde yaşayan 54 yaşındaki Gülcan Saygı, çocukluğunda okuyamadığı ortaokulu 40 yıl sonra torunuyla birlikte tamamladı. Gülcan Saygı ve torunu Nisan Kurt'un hedefi birlikte üniver

GÜNDEM 30.06.2019 10:00:00 0
Ortaokulu 40 yıl sonra torunuyla birlikte tamamladı

Marmara Ereğlisi'nde yaşayan 2 çocuk, 3 torun sahibi 54 yaşındaki Gülcan Saygı, çocukluğunda çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyerek ortaokuldan ayrıldı. Torunu Nisa Kurt ve yakınlarının girişimleriyle açık öğretim okuluna kayıt yaptıran Gülcan Saygı, çocukluğunda okuyamadığı ortaokulu 40 yıl torunuyla birlikte tamamladı. Saygı, mezuniyet belgesini Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin'in elinden aldı.

 

HAYALİ ÜNİVERSİTE

 

Hayalinin üniversiteye gitmek olduğunu söyleyen Saygı, “Ortaokuldan iki dersim kalmıştı. İngilizce ile matematik o zaman için zordu. Hayatta o zaman daha çok ailelere, büyüklere yardım ediyorduk. Önemsemedim. Ondan sonra evlendim. Çocuklarım oldu, torunlarım oldu ama içimde bir uhde vardı. Dünürüm lise sınavlarına gireceğini benim de ortaokul sınavlarına girmemi istedi. Geçen yıl gittim ancak sınavlara da giremedim. İkinciye girdiğimde bu yıl sınavları verip mezun oldum” dedi.

 

“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUM”

 

Torununun da bu yıl ortaokul diploması aldığını söyleyen Saygı, “Bu yıl ikimiz de birlikte liseye başlayacağız. Ben açık öğretime gideceğim, o liseye gidecek. Birlikte ders çalıştık. Onunla aynı konular olunca ders çalıştık. Hayalimde okuduktan sonra öğretmen olmayı düşünüyordum. Hemşirelik düşünüyordum ama o zamanın şartlarında okuyamadım. En büyük hayalim öğretmen veya hemşire olmaktı. Şimdi üniversiteye girip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

 

GÜZEL BİR DUYGU

 

Nisa Kurt da anneannesiyle birlikte mezun olmanın güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Birlikte ders çalıştıklarını söyleyen Kurt “Üniversitede de inşallah aynı yere düşeriz. Liseye gideceğiz. Ben normal okula gideceğim, o açıktan okuyacak” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA