Özdemir güven tazeledi

2014 yılında kurulan Kapaklı Kent Konseyi'nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. 2017 yılından beri Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten başkan Arzu Özdemir güven tazeleyerek y

GÜNDEM 29.06.2019 08:44:00 0
Özdemir güven tazeledi

Kapaklı Kent Konseyi’nin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı. Saat  14.30’da Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven seçilirken, divan katip üyeliğine de Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı ve Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Uslu seçildi.

“KENT SAKİNLERİNİN KATKISI ÇOK ÖNEMLİ”

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir,  Kapaklı’nın daha yaşanabilir bir kent olmasında kent sakinlerinin katkısının çok önemli olduğunu belirterek “Bu yörede yaşayanların sorunlarının çözümüne yönelik çaba ve tavırlar sergilenmesinin istediği kurumların başında yerel yönetimler gelir. Ancak, yerel yönetimler kentleşmesinin getirdiği sorunların çözümü için ayırdıkları kaynaklar sınırlıdır” dedi.

“SORUN ÇÖZÜCÜ PLANLAR YAPILMASI GEREKİYOR”

Bu nedenle sorun çözücü planların yapılması gerektiğini kaydeden Özdemir “Bu anlamda kentin geleceğe yönelik tüm kararlara kentte yaşayanların katılması, kentsel mekan üretiminin temelini oluşturan ilişkilerin yeniden düzenlenip bu haklara erişimin iyileştirilmesi, kent içinde ve dışında konforlu ulaşım ve dolaşımının sağlanması, kent planlama ve kararlarında kent sakinlerinin aktif katılımının sağlanması, tarihi yapıların ve kentsel mimarinin doğal yapılarıyla ve çevresiyle korunması gerekmektedir” dedi.

“BİZ HAZIRIZ”

Sorun çözücü planların başında “suç ve şiddetten arındırılmış bir kentte bütçelerine uygun konutlarda güvenli yaşamak”, “Sağlıklı içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerine sahip bir kent”, “Halkın spor yapabilme imkanı, yeşil ve sağlıklı bir ortam, engelsiz bir kent”, “Çoklu kültürün birleştiği her kesimin dışlanmadan ikinci konuma itilmediği bir kent”, “Kentin ekonomik gelir ve değerlerinden bütün bireylerin eşit faydalanması, bürokrasiden arındırılmış eşit öğrenme ve ulaşabilme hakkı” konularının da geldiğini kaydeden Özdemir “Bu bağlamda Kent konseyine düşen görevlerde biz hazırız” dedi.

“BU ÇATI ALTINDA TOPLANMAYA DAVET EDİYORUM”

Kent Konseylerinin ve kent sakinlerinin yaşanabilir bir kent olmasında katkısının çok önemli olduğunu dile getiren Özdemir “Ortak akıl, hesap verme, katılım, yönetişim ilkelerini gözlemleyip sorgulamalı, takip etmeli, gerektiğinde fikir ortaya koymalıyız. Tamamen gönüllülük esasına dayalı aktif ve üretken insanların hiçbir karşılık beklemeden sosyal yardım, sosyal dayanışma, hoşgörü, faydalı olma ve fikirlerin birleştiği çatı Kent Konseyidir. Kente sahip çıkma bilinci hemşehrilik, dayanışma, çevreye ve doğaya sahip çıkma bilinciyle yaşayan toplulukların artması için sizleri bu çatı altında toplanmaya davet ediyorum” dedi.

YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Kent Konseyi’nin faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterisinin ardından tek aday olan Başkan Arzu Özdemir Güven tazeleyerek yeniden Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Yürütme kurulunun belirlenmesi öncesinde yürütme kurulunun 9 kişiye çıkarılması oybirliği ile karara bağlandı.

YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

Yürütme Kurulu Asıl Üyeliğine Zühre Dökmeoğlu, Ali Ülger, Burak Ceyhun, Ersan Karamehmetoğlu, Nizamettin Çoban, Seçkin Dilsiz, Hayati Çakan, İbrahim Çetintaş ve Furkan Bolat seçilirken, yedek yürütme kurulu üyeliğine de Yusuf Çetin seçildi. Seçimlerin ardından Kapaklı Kent Konseyi’nde engelli ve çocuk meclislerinin kurulması karara bağlandı. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven de yeniden başkanlığa seçilen Arzu Özdemir ve yürütme kurulu üyelerine başarılar diledi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU