Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'nda 150 metrekarelik atıl alan, 'Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun' projesi kapsamında okul aile birliÄ

GÜNDEM 27.06.2019 17:55:00 0
Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun

Projeyle ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Murat Bektaş, çevre ve doğa sevgisinin yeni nesillere aktarılması için okullarda uygulama  bahçelerinin oluşturulması ve bu tür projelerin uygulanmasının önemine dikkat çekti. Okul idaresinin çalışmalarıyla  Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun projesi çerçevesinde, okul  bahçesinde  42  sınıf tarafından meyve fidanı dikildiğini belirten Bektaş Okul bahçesi ve uygulama bahçesinde Mart, Nisan ve Mayıs ayı boyunca yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle fidanların bakımı ve sulamasını gerçekleştirildi” dedi.

 

BAKIMLARINI ÖĞRENCİLER YAPACAK

 

Öğrencilerin kendi diktikleri fidanları suladığını ve bakımlarını üstlendiğini belirten Bektaş  “Öğrencilerimin uygulama sayesinde sınıf ortamında öğrendiklerinden daha fazla bilgiyi bahçede edindiğini düşünüyorum. Her aşamada görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz sınıf ortamında pamukta ve saksıda yetiştirdikleri fideleri , toprakla buluşturarak yetişmesini gözlemlediler. Bizim için her mekanın okul, her olayın da bir kazanım olduğunu görmekteyiz” dedi.  

 

Haber / Yakup KARATEPE