Sokak lambaları yenileniyor

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) faaliyet gösterdiği Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de vatandaşları daha aydınlık yola kavuşturmak için armatürleri yeniliyor.

GÜNDEM 27.06.2019 16:28:00 0
Sokak lambaları yenileniyor

 

TREDAŞ’ın, elektrik hizmeti sağladığı Trakya bölgesinde sokak lambalarını ve armatürleri yenileme çalışmalarına devam ettiğini belirten yetkililer “Aydınlatma dönüşüm projesi kapsamında, ikinci dönem planlamaya alınan 46 bin 88 armatürün 29 bin 836 adedinin dönüşümü sağlanırken, ikinci dönem projesinin yüzde 65’i de tamamlanmış oldu. TREDAŞ ekiplerince aydınlatma dönüşüm projesi saha ekiplerince yapılan çalışmalarla devam ediyor” dedi.

 

YENİ SİSTEMLER KULLANILACAK

 

Ayrıca, daha önce üç ilde de kullanılan, sokak ve yolları aydınlatan cıva buharlı ampul takılan armatürlerin yerine, daha uzun ömürlü kullanım sağlayan, enerji tasarruflu, yüksek basınçlı sodyum buharlı ampul ve armatürlerin kullanımına geçildiğini kaydeden yetkililer “Önümüzdeki dönemde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da TREDAŞ ekiplerince montajları tamamlanan bu yeni aydınlatma sistemi kullanılacak” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ