Alkaya'dan LGS eleştirisi

Tekirdağ'ın liselere giriş sınavında 40'ıncı sırada yer almasını eleştiren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, iktidarın koruması altındaki bir sendikanın yaptıÄ?

GÜNDEM 25.06.2019 14:21:00 0
Alkaya

LGS sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Alkaya, “LGS sınav sonuçları açıklandı. Tekirdağ’ı listenin ilk sıralarında aradık ama bulamadık. Bu yıl geçen yılların bile gerisindeydi” dedi. Sıralamaya göre; 1. Muğla, 2. Tunceli, 3. Giresun, 4. Rize, 5. Trabzon, 6. Kırşehir, 7. Eskişehir, 8. Çanakkale Tekirdağ’ın 40’ımcı sırada yer aldığını kaydeden Alkaya, komşu illerden Edirne 25’inci, Çanakkale 8’inci sıraya yükselirken Tekirdağ’ın bu yıl da gerileme devam ettiğini, Tekirdağ’ın iller arası fen bilgisinde 44 ve matematikte 55. sırada olmasının da ayrıca tartışılması gereken başka bir boyut olduğunu kaydetti.

“ÜNİVERSİTE GİRİŞ SINAVINDA DURUM DAHA DA KÖTÜ”

İl Başkanı Alkaya, üniversiteye giriş sınavında durumun daha da kötü olduğunu belirterek“Geçen yıl yapılan sınav sonucunda Türkiye iller sıralamasında 66. sıradaydı. Bizimle birlikte son sıralarda olan illerin genel özelliği terörle birlikte anılıyor olmaları ve eğitimlerinin terörden etkilenmeleridir. Şükür ilimizde terör belasından eser yok iken, bizim eğitimimizi terör gibi etkileyen konu nedir? Konu ile ilgili eğitim sendikalarımız ve sivil toplum kuruşlarımız ilimizde eğitimin geriye gidişini basın açıklamalarıyla sık sık duyurmaktadırlar. Sendika ve sivil toplum açıklamalarının ortak tespiti; iktidarın koruması altındaki bir sendikanın yaptığı adam kayırma ve yandaşlık eğitimi felç etmektedir. Tekirdağ eğitimi böyle yandaş bir sendikaya teslim edilerek bu hazin sona adeta zemin hazırlanmıştır. İdarecileri o sendika seçmiştir. Göstermelik sınavlarda kime kaç puan verileceğini o tespit etmiştir. Öğretmenler arasına ikilik sokarak çalışma barışını bozmuştur. Yandaş sendika tüm idarecileri kendi üyelerinden seçtirerek kazanmıştır ama ilimiz LGS’de 40’ıncı, ÖSS’de 66’ncılığa gerileyerek kaybetmiştir” dedi.  “Takke düştü şimdi her şey ortada. Yapılması gereken başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, eğitim sendikalarımız ve diğer eğitim paydaşları bir araya gelerek yandaşlık ve ayırımcılık illetinden eğitimi kurtarmalarıdır” diyen Alkaya, liyakatı kurumsallaştırıp, Tekirdağ’ı hak ettiği yere getirmenin yolunun açılması gerektiğini kaydetti.

Haber / Yakup KARATEPE