LÖSEV'den Çerkezköy'deki ailelere et yardımı

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) dün Çerkezköy ve Çorlu'daki lösemi hastalarının ailelerine kırmızı et yardımında bulundu. Çerkezköy'de LÖSEV'e kayıtlı 35 aileye et y

GÜNDEM 24.06.2019 18:36:00 0
LÖSEV

LÖSEV görevlileri ile birlikte dün saat 11:30’da Çerkezköy Kent Konseyi’nde LÖSEV’e kayıtlı 35 aileye et dağıtan LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Ayşenur Beyazıt, hastalık tedavisinde proteinin olmaz olmaz olduğunu dile getirdi. Bu nedenle protein değeri yüksek kaliteli kırmızı et dağıtımlarına hız verdiklerini belirten Beyazıt, LÖSEV olarak hedeflerinin Kurban Bayramı’na kadar 30 bin aileye ulaşmak olduğunu söyledi.

 

 

“PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENME ÇOK ÖNEMLİ”

 

LÖSEV’e kayıtlı hastalara 12 ay boyunca et dağıtılacağını dile getiren Beyazıt, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmelerinin önemine dikkat çekti. Protein kaynağı olan et ve et ürünlerinin hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu tedavi döneminde ailelere yıl boyunca et yardımları yapıldığını kaydeden Beyazıt “Özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenenler bu zorlu tedavi sürecini daha kolay atlatıyorlar” dedi.

 

MAYISTA  8 BİN 500 AİLEYE YARDIM YAPILDI

 

Sadece Mayıs ayında LÖSEV’e kayıtlı 8 bin 500’e yakın aileye kırmızı et yardımı yapıldığını, Nisan ayından bu yana ise Türkiye genelinde 14 bin aileye et yardımı ulaştırıldığını kaydeden Beyazıt “Hedefimiz 20 günde 4 bin aileye ulaşmak. Et dağıtımlarına hız kesmeden devam eden LÖSEV Haziran sonunda 44 farklı ilde 3 bin 500 aileye et yardımı yapacak. Kurban Bayramına yaklaşılan bu günlerde yapılan bağışlar taze şekilde ihtiyaç sahiplerine iletilecek. 20 günde 50 il ve ilçede 4 bin aileye et yardımlarının ulaştırılması hedefleniyor. Et dağıtımı Tekirdağ Çerkezköy bölgesine bugün saat 11.30’da Çerkezköy Kent Konseyi’nde,  LÖSEV’e kayıtlı hastalarımıza 35 ailemize Çorlu bölgesinde de saat 14:00’de Çorlu Kent Konseyi’nde 25 aileye et dağıtımı yapıldı” dedi.

 

 

12 AY BOYUNCA DAĞITIM YAPILIYOR

 

Kayıtlı hastaların bu kaynağa ulaşabilecekleri bir diğer yöntemin ise LÖSEV İyilikler TIR’ı olduğunu kaydeden Beyazıt, LÖSEV İyilikler TIR’ının Temmuz ayı içerisinde ailelere ayni yardımın yanı sıra taze et ulaştıracağını dile getirdi.  Beyazıt “LÖSEV olarak kurban dönemi aldığımız kurban etlerini lösemili ve kanser hastası olan LÖSEV’e  üye ailelere 12 ay boyunca dağıtımı yapılmaktadır” bilgisini verdi.

 

Haber / Buse SERİN